LJETO SE BLIŽI

Pomoću ove četiri vježbe i vi možete imati ravan trbuh poput Kim Kardashian

14.03.2018 u 21:52

Bionic
Reading

Svega nekoliko mjeseci dijeli nas do visokih temperatura, prepunih plaža i skidanja u kupaće kostime. I dok mnogi na vrijeme krenu s pripremama da dovedu tijelo u top formu, više je onih koji uvijek nekako čekaju zadnji tren. Kako bi vas potaknuli na vježbanje, donosimo vam četiri vježbe od kojih ćete dobiti toliko željene trbušnjake, a koje redovito vježba i reality zvijezda Kim Kardashian

Prošlog mjeseca Kim Karadashian otkrila je da je obujam njezina struka tek 60 centimetara. Tu brojku mnoge pripadnice nježnijeg spola priželjkuju, no samo rijetke ju zaista i imaju. Nakon njezine objave, mnogi su se zapitali u čemu je tajna, osobito jer je Kim bila dva puta trudna, a i njezini kilogrami često idu gore-dolje.

  • +10
Kim Kardashian Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Iako je nedavno bila na Atkinsonovoj dijeti, ono što joj je najviše pomoglo da dobije struk iz snova, tek su četiri vježbe koje je za nju osmislila njezina osobna trenerica Melissa Alcantara. Za ove vježbe i ne morate odlaziti u teretanu. Sve možete napraviti u toplini svoga doma, a ako budete dovoljno uporni i redoviti, rezultati će biti vidljivi već ovog ljeta.

1. Podizanje nogu - ako je vjerovati Melissi Alcantari, najbolji efekt postići ćete ako legnete na prostirku s rukama koje ćete postaviti ispod svoje stražnjice, dok vam noge moraju biti ispružene i raširene u ravnini bokova. Podignite noge pod 90 stupnjeva i potom počnite spuštati prema podu, no pazite da vam noge nikada ne dotaknu podlogu. Napravite četiri seta sa po 20 ponavljanja.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

2. Plank izdržaj - ovo je zasigurno jedna od najvažnijih vježbi, kojom ćete zapravo učvrstiti cijelo tijelo, a kada u potpunosti ga savladate, moći ćete preći i na neke teže vježbe. Stanite u stav kao da ćete raditi sklekove, s time da pazite da su vam dlanovi na podu postavljeni točno ispod ramena. Stisnite mišiće trbuha, ali i stražnjice, i postavite tijelo u ravnu liniju. Zadržite se tako minutu, potom odmorite 30 sekundi. Ponavljajte postupak četiri minute.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

3. Roler za trbušnjake - malena sprava koju mnogi imaju kod kuće, no, u velikom broju slučajeva, ne znaju koristiti. Pravilno korištenje znači da kleknete na pod i postavite roler ispred sebe. Trebali bi se održavati na rukama i koljenima, kao da ćete raditi sklekove. Polagano krenite gurati roler prema naprijed, istežući svoje tijelo u ravnoj liniji, i pokušajte čim više se izravnati i doći u blizinu poda, a potom krenite prema natrag.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Youtube

4. Vježbe klečanja - za ovu vježbu ipak vam treba sprava iz teretane, no zasigurno postoji i neka kućna varijanta istog. Koristeći uže s težinom koju smatrate izazovom, kleknite ispred sprave, primite uže s obje ruke i držite ih cijelo vrijeme u istom položaju. Ne potežite snagom ruku! Spustite se u struku, glavu spustite bliže podu i spustite stražnjicu kako bi vaši bokovi bili u položaju od 60 stupnjeva. Vaša stražnjica niti u jednom trenutku ne smije dotaknuti pete. Ponavljajte ovu vježbu 30 puta po četiri seta.

Autor: Youtube