sezona posebnih prigoda

Poklonite trajno: otkrijte gdje se skrivaju najljepši zlatnici i srebrnjaci za krštenje, pričest i krizmu

21.04.2022 u 09:26

Bionic
Reading

Nakon hladne i socijalno distancirane zime, željno smo dočekali proljeće i sezonu posebnih prigoda. Konačno možemo u društvu najbližih proslaviti važne događaje - krštenja, pričesti, krizme, vjenčanja... Kumovi ste ili uzvanici, željeli biste odabrati vrijedan, drugačiji poklon no nemate ideju gdje pronaći dar koji ima trajnu vrijednost?

Istraživanje koje je na internetskim portalima provela Hrvatska kovnica novca otkrilo je zanimljive rezultate: čak 56% Hrvata u prigodama poput krštenja, krizme ili prve pričesti, umjesto novca ili smartphonea i dalje radije daruje zlato. Znači li da smo staromodni ili nepraktični ako poklonimo zlatnik? Upravo suprotno!

Zlatnici su uvijek u modi; osim za krštenja, pričesti ili krizme, daruju se i prilikom rođenja novih članova obitelji, vjenčanja, godišnjica braka...To su ujedno i pokloni za buduće naraštaje; zlato je plemeniti metal visoke vrijednosti te se zlatne kovanice brižno čuvaju i prenose iz generacije u generaciju.

Hrvatska kovnica novca osim optjecajnog novca (kune, lipe, a uskoro i euro) proizvodi i prigodni kovani novaczlatnike i srebrnjake koje su dizajnirali poznati hrvatski kipari te su oni i otkovani u samoj kovnici. Zlatnike i srebrnjake prati certifikat kojeg svojim potpisom ovjerava guverner Hrvatske narodne banke a dolaze zapakirani u kapsule i elegantne kutije. Stoga u web trgovini HKN-a u svega par klikova možete odabrati idealan poklon: na željenu adresu stiže vaš paket, s punim osiguranjem vrijednosti, i - spremni ste za darivanje.

Personalizirani pokloni

Ukoliko tražite mogućnost personalizacije poklona, serije suvremenih srebrnih medalja 'Križ' i 'Dan' idealno su rješenje: na stražnju stranu medalje moguće je ugravirati željenu poruku, a interaktivni prikaz gravure možete vidjeti u web trgovini HKN-a prilikom odabira proizvoda.

Srebrna medalja 'Križ' dar je za različite kršćanske prigode. Medalja s križem suvremene je forme, koja je integrirana s ilustracijom tradicionalnog stila – križ u pejzažu prožet duhovnim iskustvom, zajedno s porukom svetog Franje Asiškog 'Primamo upravo kada dajemo.'

Simbol sakramenta svete potvrde - krilo golubice, na medalji 'Krizma' iz serije 'Dan', integriran je u grafički stilizirani presjek godova drveta. Godovi drveta simbol su života, oni označavaju precizan trenutak u vremenu. Kako su važni događaji zauvijek zabilježeni u našim sjećanjima, trenuci u vremenu zauvijek su zabilježeni u godovima drveta.

Osim u web trgovini HKN-a, zlatnike i srebrnjake možete pronaći i na sljedećim prodajnim mjestima.