OBOŽAVAJU IH NAŠE ZVIJEZDE

Poklanjamo glamuroznu haljinu Linee Exclusive

20.04.2011 u 08:56

Bionic
Reading

Modna kuća Linea Exclusive sinonim je za glamurozne haljine koje rado nose gotovo svi naši celebrityji. Ta modna kuća s gotovo 40 godina tradicije odijevala je Severinu tijekom 12 godina rada, Jelenu Rozgu sedam godina, Indiru, Vannu, mnoge naše proslavljene glumice Bojanu Gregorić, Eciju Ojdanić, voditeljice Nikolinu Pišek, Miju Kovačić, Tatjanu Jurić, a u njihovim ženstvenim kreacijama kroz niz modnih godina i preobrazbi pošle su najljepše hrvatske misice Anica Martinović, Branka Bebić, Ivana Petković, Martina Novosel i mnoge druge estradne zvijezde, glumice, voditeljice

Modna bajka Linee počela je još 1974. kada je idejna začetnica, promotorica i velika zaljubljenica u lijepo odijevanje Danijela Car otvorila svoj prvi dućan.

U početku smo bili orijentirani casual i njegovali smo urbani stil. Imali smo pletenine, komplete, košulje, odijela, koktel haljine. Posao je dobro krenuo', kaže Danijela, koja je cijeli posao vodila, organizacijski, kroz marketing, kreativno i idejno.

Inspiraciju za svoje kreacije pronalazila je na putovanjima u Pariz, Milano, London, kroz filmove, ali i nove materijale, tkanine i uzorke koje je uvozila iz Italije. Roba s potpisom Linee se u to vrijeme distribuirala u zemlje bivše Jugoslavije.
Do početka osamdesetih Linea je stvorila svoj brand, kritičnu masu vjernih kupaca koji se i danas prisjećaju kako su svoje prvo odijelo, sako ili haljinu kupili za vrijeme studiranja upravo u modnom salonu Danijele Car.

Situacija se promijenila kad je krajem osamdesetih otvoreno modno tržište, a u Hrvatsku su ušle ogromne količine robe i stranih brandova, ali i roba iz Turske, Italije, Mađarske.

Posao je počeo stagnirati, no modna je kreativnost Danijelu Car potaknula da sportsku eleganciju, koja je postala skupa i neisplativa zamijeni haljinama te je Linea Store postala Linea Exclusive.

Dućan koji se tada zvao Linea Ultra pretvorio se u sadašnju Lineu Exclusive orijentiranu na ekskluzivniju robu. Prešli smo na visoku modu i počeli suradnju s poznatima, iako su naše kreacije i ranije nosile poznate osobe, no s potpisom Exclusive broj naših poznatih klijenata iznimno je porastao', prisjeća se Danijela.

Prvi korak u modno-manekensko-estradne vode bila je suradnja s direkcijom izbora za Miss Hrvatske, pa je Linea tako odijevala prvu Hrvatsku miss Elenu Šuran, a niz su nastavili s Anicom Martinović, Martinom Novosel, Brankom Bebić. Nešto kasnije počela je njihova suradnja sa Severinom koju su odijevali 12 godina, zatim s Jelenom Rozgom koju je Lineu nosila sedam godina.

Iznimno seksi i ženstvene haljine Linea za svoje poznate klijentice promišlja kroz njihove pjesme, razgovore s njima, a najvažnije im je da se osobe koje nose haljine s potpisom Linee Exclusive u svakom segmentu osjećaju zadovoljno.

U Linei su znanje i iskustvo stjecali i danas poznati dizajneri Dalibor Betti i Zoran Mrvoš, nakon kojeg je kreativno vodstvo Linee u dizajnerskom smislu preuzela Danijelina kći Irina Car.

Moda je cijelo vrijeme prisutna u mom životu, premda me u mom formativnom dobu privukla arhitektura, ali kako ima srodnosti među tim profesijama u jednom trenutku sam si odlučila dati priliku, kad već postoje uvjeti, da vidim što mogu dati u modnom dizajnu. Moram priznati da me moda zabavlja na neki način. Vrlo je lijepa i kreativna i realizacija je, ukoliko komparirate s arhitekturom, puno brža što predstavlja određenu satisfakciju', kaže mlada dizajnerica.

Priznaje da je u stvaranju kolekcija inspirira svakodnevni život.

Inspiraciju pronalazim u svakodnevnom životu. Ako imate taj neki kreativni afinitet, inspiraciju pronalazite u svemu oko sebe. Onda je to neminovno. Šetnja gradom, putovanja, knjige, ideja koja vas zaokupi pa je razrađujete u vizualnom smislu', kaže Irina.

Žena Linee Exclusive, kako je ona vidi, je ženstvena, samouvjerena, žena koja se zna nositi s izazovima i zahtjevima koje joj suvremeno društvo nameće, koje postavlja pred ženu, no ona i dalje nije izgubila doticaj sa ženstvenošću i dalje voli pokazati svoju senzualnost i uvijek voli biti pomalo glamurozna.

Linea Exclusive uvijek u manjoj ili većoj dozi koketira s glamurom. Njihove haljine otkrivaju svu raskoš ženske ljepote - bilo da ih rade u bijeloj ili crnoj ili da se pak igraju bojama ili printovima. One veličaju žensku ljepotu, naglašavaju njezinu putenost, senzualnost i raskoš. Nije čudo, stoga, da brojne mladenke i maturantice nakon potrage po europskim metropolama upravo kod Linee nađu haljinu baš po svom ukusu. Onu u kojoj se osjećaju božanstveno i lijepo.

Haljina koju poklanja Linea Exclusive

A i Daniela i Irina slažu se da im je najveća pohvala zadovoljstvo njihovih klijentica, pa im nije teško haljinu izrađivati iznova, potrošiti dva tri metra materijala više ili pak osmisliti sasvim novu kreaciju.

Vjerujemo da će i ova Lineina haljina usrećiti jednu našu čitateljicu maturanticu. Napišite najoriginalniju poruku i pošaljite nam objašnjenje zašto bi je baš vi trebali osvojiti.

Kroz priče o uspjehu u svijetu mode, domaći dizajneri i tportal.hr pokrenuli su nagradni natječaj kojim maturanticama daruju vrijedne dizajnerske kreacije. Haljine će pripasti djevojkama koje pošalju najuvjerljiviji tekst zašto baš one zaslužuju nagradu.

Prijava se vrši tako da se priređivaču šalje prijava na e-mail adresu tportal@tportal.hr zajedno s osobnim podacima (ime i prezime, adresa i broj mobitela) te kratkim tekstom na temu 'Zašto baš ja zaslužujem osvojiti dizajnersku maturalnu haljinu'. Uz prijavu je obavezno navesti i tri haljine za koje se šalje prijava. Natječaj traje od 18. travnja do 6. svibnja. Svaki sudionik ima pravo sudjelovati maksimalno jednom.