SREBRO U KOSI

Pojavile su vam se prve sijede? Donosimo nekoliko ideja kako ih možete uspješno prikriti

28.11.2022 u 14:40

Bionic
Reading

Premda sijeda kosa nikad nije bila popularnija, a brojne se slavne ljepotice ponose svojim srebrnim vlasima poput Andie MacDowell, influencerice Grace Ghanem ili Jane Fonde, mnogi još nisu spremni na taj korak. Ako ste i vi među njima, donosimo nekoliko sjajnih trikova za kamufliranje

Jedan od najvećih beauty trendova koji je obilježio 2020. su zasigurno bile sijede vlasi i što prirodniji izgled kojem je dodatni vjetar dala i globalna pandemija kad su mnogi frizerski saloni bili zatvoreni.

Mnoge su se djevojke i žene tad odlučile zadržati prirodni izgled kose te su prigrilile svoj srebrni look.

Sijede vlasi, baš kao i bore, nepogrešivi su znaci starenje koje je neizbježan proces koji ne možemo zaustaviti.

NASMIJANi DVOJAC

Ponosno nose sijede: Andie MacDowell i Helen Mirren s razlogom su ukrale svu pozornost na crvenom tepihu

Pogledaj galeriju

Kosi počinje nestajati melanina najčešće u dobi između 30-40 godina, no kod nekih, ovisno o genetici ili pak nekim stresnim situacijama, načinu života, neadekvatnoj njezi ili bolesti, to se može dogoditi i ranije.

No ako vi još niste spremni za taj korak ili još uvijek nemate puno sijedih, koristit će vam naši savjeti za maskiranje sijedih vlasi koje se najčešće pojavljuju na sljepoočnicama te se zatim (nazaustavljivo) šire dalje.

Suptilni pramenovi

Ovo je sjajna ideja za prikrivanje sijede kose uz pomoć strateški raspoređenih jedva vidljivih pramenova npr. babylights koji se rade u tek nekoliko svjetlijih tonova. Kosa ovako obojana izgleda zdravo, blistavo i lijepo.

Polutrajna boja za kosu

Ako nemate puno sijedih, možete zatražiti vašeg frizera da boju osvježi uz pomoć preljeva koji nisu toliko štetni kao neke boje, a vremenom se ispiru. Osim što ne oštećuju kosu daju nevjerojatan sjaj. Ali kada stvari postanu starije (dakle kad imate više od 80 posto sijede kose, boja je daleko bolja opcija. Riječ je o polutrajnoj boji koja će kosi podariti prekrasan ton.

Sprejevi i gelovi za sijedu kosu

'Izdajničke' sijede vlasi, između dva bojanja, možete uspješno kamuflirati i uz pomoć brojnih proizvoda na tržištu namijenjenih tom problemu pa birajte ono što vam najviše odgovara, od najrazličitijih sprejeva pa do gelova....

Promijenite frizuru

Ako imate sijede lokalizirane npr. na jednom području poput sljepoočica, zaboravite na rep ili punđu. Počešljajte se tako da prikrijete sijede, a možete i promijeniti stranu npr. razdjeljka... Slobodno se poigrajte i s trendi dodacima za kosu poput traka, rajfova, ukosnica...