Ne propustite online panel “Upoznaj multiplu sklerozu - bolest s tisuću lica”

Pogledajte što o multiploj sklerozi kažu vodeći hrvatski stručnjaci i doznajte kako se dijagnosticira i liječi

  • Autor: tnative
  • Zadnja izmjena 18.11.2020 08:40
  • Objavljeno 16.11.2020 u 11:30
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Multipla nije izlječiva, ali se terapijom može staviti pod kontrolu. Koji su njezini simptomi, kako spriječiti pogoršanjei, dio je pitanja na koje odgovore daju dr. Tereza Gabelić, KBC Zagreb, dr. Jelena Matuzović, HZZO i Mirjam Jukić, MS Tim Hrvatska u online panelu “Upoznaj multiplu sklerozu - bolest s tisuću lica” koji pogledajte na Tportalu

Prema posljednjim podacima oko šest tisuća ljudi u Hrvatskoj boluje od multiple skleroze - kronične upalne bolesti središnjeg živčanog sustava, bolesti nepoznatog uzroka i s nizom simptoma. Ta je brojka, prema procjeni stručnjaka, još i veća što će pokazati podaci koji se očekuju iduće godine.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Upravo zbog puno simptoma, koji u početku bolesti mogu biti netipični i lako se smatrati znakom nekih drugih tegoba, multiplu se naziva “bolesti s tisuću lica”. No, bolest je važno brzo prepoznati i dijagnosticirati kako bi se započelo njezino liječenje. Multipla nije izlječiva, ali se terapijom može staviti pod kontrolu i sprečavati njezino pogoršanje. Koji su njezini tipični, specifični simptomi, kako se dijagnosticira i kako liječi, dio je pitanja na koje odgovore daju dr. Tereza Gabelić, KBC Zagreb, dr. Jelena Matuzović, HZZO i Mirjam Jukić, MS Tim Hrvatska u online panelu “Upoznaj multiplu sklerozu - bolest s tisuću lica”.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!