TOKIJSKI AUTOSALON

Pogledajte kakve automobile ćemo uskoro voziti

01.12.2011 u 12:04

Bionic
Reading

Konac svake neparne godine vrijeme je kad nam Japanci već tradicionalno otvaraju prozor u budućnost. Svaki autosalon obiluje konceptima, no malo koji može raspiriti maštu zaljubljenika u automobile na način na koji to čini onaj u Zemlji izlazećeg sunca

Posljednje tri recesijske godine nisu bile blage prema tokijskom autosalonu. Japanska prijestolnica doživjela je odljev izlagača koji su, u strahu od financijske krize, srezali troškove reprezentacije na nulu. Od izlaganja su odustajali redom europski i američki proizvođači, a da nije bilo domaće automobilske industrije, pitanje je da li bi se salon uopće održao 2009.

Zato nam je neizmjerno drago primijetiti da se ove godine navedena okolnost čini kao davno usnuti ružan san. Tokijski autosalon, koji je netom otvorio vrata predstavnicima sedme sile, obiluje svjetskim i domaćim premijerama te izlagačima sa svih strana svijeta.

Dašak atmosfere i presjek najzanimljivijih izložbenih modela pronađite i ocijenite u našoj fotogaleriji, a usput možete pokušati pogoditi i koji će koncept privući najviše pažnje publike te time zaslužiti zeleno svjetlo uprave za proizvodnju.