ŽELJA ZA BLISKOŠĆU

Počinje vladavina Raka, a u tom razdoblju redovno najbolje prolaze Škorpioni, Ribe, Bikovi, Djevice i sami Rakovi

19.06.2022 u 08:04

Bionic
Reading

Ljetni solsticij i vladavina Raka stižu u 11.13 sati u utorak 21. lipnja, ujedno najduži dan godine na sjevernoj hemisferi. Ovaj je prirodni fenomen posljedica maksimalne nagnutosti Sjevernog pola u smjeru Sunca, točno šest mjeseci između dviju zimskih solsticija

Ljetni solsticij i vladavina Raka stižu u 11.13 sati u utorak 21. lipnja, ujedno najduži dan godine na sjevernoj hemisferi. Ovaj je prirodni fenomen posljedica maksimalne nagnutosti Sjevernog pola u smjeru Sunca, točno šest mjeseci između dviju zimskih solsticija.

Iako će vrijeme idućih tjedana bivati toplije, Sunce će se već od srijede početi spuštati na ekliptici, a dani se gotovo neprimjetno skraćivati.

U astrološkom smislu ljetni solsticij označava prelazak s površnog i okretnog Blizanca na emocionalnog i romantičnog Raka, što pojačava želju za bliskošću s voljenima. U zapadnjačkoj astrologiji znakovi nisu povezani sa zviježđima, nego s položajem Sunca na ekliptici u određenom razdoblju u godini. Kao što se ishodište zodijaka i početak Ovna nalaze na točki proljetnog ekvinocija, tako je početak Raka 90 stupnjeva dalje niz ekliptiku, na točki solsticija.

  • +7
Gisele Bündchen je Rak, rođena je 20. srpnja 1980. Izvor: EPA / Autor: SEBASTIAO MOREIRA

Idućih će 30 dana, do Sunčeva ulaska u domenu Lava, biti vrijeme povezivanja s najbližima, sa svojim precima i s poviješću svog naroda. U račjem razdoblju percepcija će vam biti izoštrenija, a intuicija usklađenija s tuđim mentalnim stanjima. Bit ćete osjetljiviji na vibracije iz okruženja i sposobniji očitavati ono što drugi osjećaju i kane. Ako ste i inače introvertirani, navala podataka kojima će vas drugi nesvjesno obasipati prilično će vam smetati. Kao posljedica, mogli biste imati povećanu potrebu za spavanjem ili za otupljivanjem uma alkoholom.

  • +9
Selena Gomez je Rak, rođena je 22. srpnja 1992. Izvor: Profimedia / Autor: RB/Bauergriffin.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Idućih tjedana mnogima će porasti zanimanje za proučavanje obiteljske genealogije, gledanje i preslagivanje starih slika, traženje bivših ljubavi, prijatelja, kolega i susjeda. Jednostavno, htjet ćete znati gdje je tko i čime se bavi pa makar se nikome od njih ne javili (iako nekima sigurno hoćete). Neki će udomiti napuštenu ili bolesnu životinju, nuditi pomoć izbjeglicama i žrtvama potresa ili donirati staru odjeću i igračke susjedima.

U razdoblju Raka redovno najbolje prolaze Škorpioni, Ribe, Bikovi, Djevice i sami Rakovi, dok su Ovnovi, Vage i Jarci u nešto slabijoj formi i skloniji sjetnom raspoloženju.