izbor najljepših

Počinje sezona zabava, a najbolja stvar koju ove godine možete odjenuti je haljina minimalističkog stila

04.12.2022 u 07:42

Bionic
Reading

Sezona zabava i proslava samo što nije započela, a potražnja za haljinama za te posebne prigode sve je veća. Ako u tim prilikama želite zablistati ne morate nužno posegnuti za perjem, šljokicama i kitnjastim detaljima – posve suprotno. Vrlo često je manje više, a minimalističkim stilom možete se ostaviti jednako snažan dojam baš kao i stajlingom koji je od glave do pete u šljokicama

U posljednjih nekoliko godina minimalistički stil odijevanja doživljava porast popularnosti, a mnogi dizajneri su za svoje nove kolekcije bili inspirirani čistim linijama i prigušenom paletom boja 90-ih – za najbolju predodžbu dovoljno je prisjetiti se Kate Moss u uskim slip haljinama. Međutim, postoji znatno više opcija od običnih satenskih haljina, a u kategoriju minimalizma ubrajaju se brojni istaknuti i jedinstveni dizajni.

Po pitanju minimalističkih haljina mnogi su dizajneri izbjegavali printeve i teške ukrase, a umjesto toga držali su se elegantnih paleta boja i upečatljivih silueta. Na primjer, Saint Laurent je u svojoj hvaljenoj kolekciji za jesen i zima 2023. pokazao koliko može biti dojmljiva crna svečana haljina.

Na spomen 'minimalističkih party haljina', mnogima vrlo vjerojatno odmah na pamet padnu male crne haljine, ali ove godine jednako su popularne i bijele varijante. Nema sumnje, ništa ne ostavlja tako snažan dojam kao prekrasna bijela večernja haljina - to je kao da nosite fantastičan svadbeni look na plesnom podiju, ali bez vjenčanja. Morate priznati, Saint Laurentova satenska haljina bez naramenica u boji slonovače jednostavno je nevjerojatna, a izrezani oblikovani dijelovi na satenskoj maksi haljini Christophera Esbera su vrlo upečatljivi.

Što se tiče drugih brendova koji briljiraju u minimalističkoj odjeći za zabave – Saloni je kreirao malu crnu haljinu s prozirnim tilom elegantno omotanim oko ramena. Aje ima najljepšu midi haljinu od plise organze u boji Malbec, s nježnim finim naramenicama i izrezom u struku. Norma Kamali lijepo se poigrala s oblicima, s nevjerojatnim izrezima i oblikovanom siluetom. Također je tu i minimalistički verzija haljine sa šljokicama – kreacija s potpisom brenda 16Arlington ima jednostavan oblik i visoki ovratnik tipičan za minimalizam 90-ih. Solace London također je favorit za sjajnu večernju odjeću, jer stvara nevjerojatne gotovo arhitektonske oblike u čvrstim crnim bojama.

Jedno je sigurno, apsolutne vladarice glamuroznih, dotjeranih i zadivljujućih izgleda ove sezone su minimalističke kreacije, a ove haljine odjenut ćete više od jedan put.

  • +13
Minimalističke haljine Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije