Moda do gležnja

Pobijedite tmurne i kišne dane odličnim gležnjačama

16.10.2017 u 10:24

Bionic
Reading

Ne trebaju vam meteorolozi kako bi vam rekli da je stigla jesen. Velike količine kiše, zahlađenje, tmurni dani, totalno sivilo... Sve je tu. No to ne znači da trebate očajavati jer jesen je jedno od najljepših doba za iskazivanje ljubavi i smisla prema modi, naročito kada je obuća u pitanju

Vrijeme je za gležnjače koje su atraktivne kroz cijelu sezonu jesen-zima.

S obzirom na to da bi bilo dobro da su nosive i tijekom zime (ne baš po najvećem snijegu, ali...) i da su pritom udobne i oku ugodne, izdvojili smo pet gležnjača koje će vas ove jeseni grijati te privlačiti poglede na ulici.

Ana Lubin Alicia

Zamislite ovako: gležnjača namijenjena nošenju u jesen, ali i zimu, koja štiti vašu nogu od kiše, hladnoće i snijega, s gumenim, čvrstim i otpornim đonom, jedna je od ljepših cipela u ormaru, obložena plavim ili bordo crvenim baršunom koji krase satenske vezice.

U biti, ne trebate zamišljati jer upravo tako izgledaju Ana Lubin Alicia gležnjače.

Arnaldo Toscani

Jedan od popularnijih izgleda, kada su gležnjače u pitanju, onaj je cipela s Divljeg zapada, s čvrstim donjim dijelom, pojasom na sredini te mekanim, raširenim gornjim dijelom. A jedne od najljepših su sigurno ove iz dizajnerske mašte dizajnera Arnalda Toscane.

Gležnjača je izrađena od prave kože, dok je unutrašnjost ispunjena kožom i sintetičkim materijalom, što joj daje otpornost na vanjske vremenske (ne)prilike.

I ovu cipelu krasi visoka i čvrsta peta, nešto niža nego prethodna, pa se, što zbog pete, što zbog 'vestern' dizajna, preporučuje višim curama koja se žele vizualno smanjiti, ali istovremeno se ne brinuti oko snijega i kiše.

Fontana 2.0

Fontana Ilary Tmoro je, u pravom smislu te riječi, predivna dizajnerska cipela, koju samo zbog visine što dolazi do gležnjeva i izdržljivosti prema kiši i snijegu trebamo zvati tako neromantičnim imenom - gležnjača. Jer ako se nađete u potrebi da dopješačite do nekog fancy eventa, a vani je hladno jesenje vrijeme, ovo su cipele za vas. Ne morate se brinuti za hladnoću i kišu, ali niti za ljepotu, jer ove cipele od izvorne antilop kože sa zmijskim dezenom cijelom visinom cipele, ali i cijelom površinom pete, nešto su što se ne ignorira.

Visina pete čini ih neodoljivima, a širina i gumena podloga super udobnim izborom.

Laura Biagiotti

Još jedna gležnjača za žene koje se drže one stare da postoje razne stvari koje će definirati kako će se obući, od raspoloženja do događaja na koji se odlazi ili za koga se sprema, ali vremenske (ne)prilike nisu i nikada neće biti jedna od njih.

Jer ova elegantna Laura Biagiotti crna gležnjača s lijepo dizajniranim zatvaračem sa strane izgleda kao prava cipela za ples.

Jedan od razloga za takav dojam je i sedam centimetara visoka siva peta, ravni đonovi i nježne obline koje se savršeno nastavljaju na svaku plesnu haljinu. Jednostavno ne znamo hoćete li s ovom cipelom biti sretniji na kišnoj ulici ili plesnom podiju. Javite nam obavezno.

Made in Italia

Najveći problem koji će vam Franca cipela stvoriti je izbor koju boju izabrati. Jer ovaj moderan i mladenački dizajn s čvrstim kožnim i elastičnim dijelom, koji savršeno prianja uz vašu nogu, proizvodi se u tri boje - smeđa koža s crvenim elastičnim dijelom, crna sa žutim i crna s tamnoplavim. Želite li biti otkačeni, ali ipak pomalo smireni, crno-plava kombinacija je odlična, smeđe-žuta odlično paše uz sve jesenske odjevne predmete, a crno-žuta će vas razveseliti što god obukli na sebe.

Kao i ostale gležnjače, i ove puno pažnje pridaju đonu koji je iznimno čvrst, stabilan te namijenjen sigurnom hodu po kiši i snijegu.