LET'S ROCK!

Plesni maraton za bolesnu djecu

09.02.2009 u 08:00

Bionic
Reading

U nedjelju ujutro završio je plesni maraton na američkom Sveučilištu Georgia. Sudjelovalo je preko 500 plesača, a skupljena je i pozamašna svota novca za zdravstvenu skrb najmlađe populacije Atlante

Puna 24 sata prašila je rock glazba, svi su plesali bez prestanka, organizirane su i igre, a sudjelovali su većinom studenti sveučilišta, ali i drugi zainteresirani. Prikupljeno je čak 300.000 dolara koji su podijeljeni trima dječjim bolnicama.

Plesni maraton na Sveučilištu Georgia održan je već 14. godinu zaredom, a nakon završetka razdragana lica sudionika rekla su mnogo više od riječi.

Organizator maratona je studentska udruga ugaMIRACLE koja, osim što već tradicionalno priprema ovaj događaj, skuplja novce za oboljelu djecu te sa svojim članovima organizira obilaske djece oboljele od tumora. S njima se članovi udruge druže, pjevaju i uveseljavaju ih. Udruga je dosad ukupno prikupila preko dva milijuna dolara za bolesnu djecu.

Christina Graff, predsjednica udruge ugaMIRACLE, kaže: 'Ova udruga je nešto po čemu ću s radošću pamtiti svoje studentske dane. Ona pokazuje za što smo mi mladi sposobni kada se ujedinimo!'