BOLJE PROLAZE

Plavuše bolje zarađuju i bogatije se udaju

06.04.2010 u 11:03

Bionic
Reading

Tko kaže da plavuše ne prolaze bolje u životu? Osim što se muškarci pale na njih i bolje se zabavljaju, i zarađuju više od svojih tamnokosih kolegica

Iako ih se najčešće opisuje kao praznoglave lutkice, plavuše uspješno pobijaju to uvriježeno vjerovanje. Naime, one zarađuju čak sedam posto više u prosjeku u odnosu na žene druge boje kose.

Njihovim statusu svakako doprinosi i to što imaju bogatije muževe koji zarađuju prosječno šest posto više od muževa žena s tamnijom bojom kose.

Istraživanje australskog Sveučilišta Queensland obuhvatilo je 13.000 žena, a razlika u plaćama i dalje je ostajala ista, čak i kad su u jednadžbu uvršteni parametri poput obrazovanja, visine i težine. Istraživanje ipak ne objašnjava zašto plavuše zarađuju više i zašto imaju bogatije supruge.

No to čini Olga Uskova, predsjednica Međunarodnog udruženja plavuša, koja kaže: 'Plavuše imaju bogatije muževe jer su zabavnije i otvorenije, a to privlači muškarce. Na poslu smo također bolje jer kad pogriješimo, možemo se izvući jednostavnom isprikom: 'Oprostite, znate, ja sam plavuša.''