pripremanje za prodaju

Planirate prodati svoju nekretninu u 2022. godini? Evo što ne smijete zaboraviti.

26.01.2022 u 13:56

Bionic
Reading

Pripremanje vaše nekretnine za prodaju uvijek može izgledati kao ogroman zadatak. Postoje stvari koje treba staviti u podrum, očistiti, pokušati sagledati dom očima kupca i analizirati ga iz svih kutova. Što zaslužuje vašu pozornost, a što si možete priuštiti zanemariti

U ovom članku ćemo vam pokazati pet područja koja nikako ne smijete zaboraviti kada svoju nekretninu pripremate za tržište.

Kako doznajemo od agenata iz Remax Centra nekretnina prvo što morate imati na umu je struktura odnosno osnova i značajke nekretnine. Naime, kupcu će ovo prvo biti na umu. Stoga razmišljajte o stvarima kao što su: 'koliko je star bojler?', 'koliko su debeli zajednički zidovi?', 'koliko su energetski učinkoviti prozori?' i 'koliko je star krov?' U većini slučajeva neće biti potrebno potpuno preurediti strukturne i mehaničke aspekte vaše nekretnine, ali ako bilo koja od važnih stvari kao što su voda, struja prozori, zidovi, podovi ili grijanje predstavljaju rizik – vrijeme je za popravak. Imati potpuno funkcionalnu nekretninu i imati potvrde o prijašnjim ili nedavnim radovima uvelike će doprinijeti izgradnji povjerenja s potencijalnim kupcima i povećati šanse za prodaju.

Drugo što naglašavaju agenti iz najvećeg Remaxovog franšizera u Hrvatskoj jest tzv.kozmetika odnosno izgled same nekretnine. Prvi dojam je u životu iznimno važan u svemu pa tako i u svijetu nekretnina. Pospremite sve prostorije, razgrnite zastore, otvorite svijetla. Kupci izrazito vole otvoren, prozračan prostor koji će im olakšati mogućnost da se u njemu zamisle.

Treće područje na koje morate obratiti pažnju je kuhinja. Kuhinja je generacijama srce doma, a za većinu kupaca ona je ključna stvar. Svakako neka od pitanja koje kupci uvijek imaju na umu su: Ima li dovoljno mjesta? Ima li dovoljno površina/utičnica/ormarića? Gdje će stati moja mikrovalna pećnica? Mogu li zabavljati goste? Mogu li kuhati dok su djeca ovdje? Postoji li unaprijed ugrađena pećnica? I još mnogo toga…Ukoliko vaša kuhinja nije velika i prostrana, evo što trebate učiniti. Prvo, pospremite uredno vaše kuhinjske ormariće. Moderan i praktičan dizajn uvelike će doprinijeti stvaranju dobrog osjećaja u prostoru. Pobrinite se da ima što više čistih radnih površina. Provjerite ispravnost kuhinjskih uređaja i dodajte nekoliko popularnih dodataka kao što su začinsko bilje, čiste i šarene kuhinjske krpe, jaka rasvjeta i svježe voće.

Na četvrtom mjestu su kupaonice- iznenađujuće nekomplicirane prostorije kada su u pitanju kupci. U slučaju kupaonica kupci općenito žele tri stvari: čistoću, prostor i funkcionalnost. Ako ne možete poboljšati veličinu svoje kupaonice, možete barem ukloniti prljavštinu na pločicama, slavinama i tušu. Uklonite suvišan kamenac, dodajte lijepe i čiste ručnike i stavite ugodan miris unutar prostorije. Provjerite jesu li svi problemi s odvodom ili grijanjem riješeni prije početka prodaje.

Na petom mjestu svakako obratite pozornost na podovima. Poboljšanje podnih obloga vaše nekretnine može dodati vrijednost i stvoriti bolji dojam kod vaših potencijalnih kupaca. Ako si možete priuštiti samo jednu veliku promjenu u svom domu (osim da se pobrinete da su vodovod i struja optimalni), onda bi to bilo to. Laminatni podovi najlakši su način da poboljšate izgled i dojam vaših podova, a njihova ugradnja je izrazito jednostavna. Jednako tako provjerite podni tepih, neka bude čist i uredan. Novi podovi mogu potpuno promijeniti izgled vašeg prostora i dati mu faktor X koji kupci često traže.

Pripremiti kuću za prodaju, znati kako je pripremiti za današnje konkurentno tržište, reklamirati oglas pravim kupcima, kvalificirati te kupce i pronaći prave izvođače za potrebna poboljšanja, izrazito je zahtjevno, čak i za najsamopouzdanije ljude. Zato je angažiranje RE/MAX Centar nekretnina agenta idealno rješenje. RCN agenti pružaju sveobuhvatnu uslugu. RCN Agenti također koriste najnoviju digitalnu fotografiju od 360 stupnjeva, video obilaske i virtualne prikaze – ne samo da proces čini sigurnim za sve uključene, već olakšava izlaganje nekretnine preko 140.000 RE/MAX agenata diljem svijeta.

Stupite u kontakt sa svojim lokalnim RE/MAX agentom već danas i osjetite razliku među neprepoznatljivijim svjetskim brendom nekretnina.