PRIRODA NA CIJENI

Pinterest otkrio svoja predviđanja: Ovi beauty trendovi dominirat će u 2021. godini

21.12.2020 u 12:41

Bionic
Reading

Poput Instagrama i TikToka, društvena mreža Pinterest brojnim damama predstavlja glavni izvor za otkrivanje nekih novih beauty trendova. Na temelju najčešće pretraživanih termina, ova popularna platforma stvorila je listu beauty trendova koji će, po njihovu mišljenju, uživati veliku popularnost u narednim mjesecima

Zahvaljujući modnim revijama vodećih dizajnerskih imena već imamo puno naznaka kakvi će beauty trendovi dominirati 2021. godinom, no isto nam otkrivaju i društvene mreže poput Pinteresta.

Analizirajući podatke o pretraživanjima pojedinih beauty pojmova na svojoj stranici, Pinterest je predvidio uzbudljive beauty trendove za novu kalendarsku godinu.

Skinmalizam

Zahtjevniji make-up ove je godine bio u sasvim drugom planu zahvaljujući većem boravku u domu uslijed pandemije koronavirusa. Nalik ovoj godini, u narednim mjesecima i dalje će se sve vrtiti oko 'spore ljepote' i prirodnosti, no to ne znači da ćemo u našu beauty rutinu uložiti manje truda, što dokazuju i ovi nadolazeći trendovi.

Pretraživanja za 'proizvodima za njegu kože u kućnoj radinosti' porasla su za 110 posto. Također u trendu će narednih mjeseci biti i maske za lice od aloe vere (+115 posto) i prirodni, svakodnevni make-up (+180 posto). No, kako Pinterest ističe u svom beauty izvještaju, u odnosu na prethodnu godinu potrage korisnika Pinteresta za vježbama joge za lice uspjele su se učetverostručiti.

Obrve u 2021. godini

Bilo da je riječ o takozvanim soap obrvama ili onima s teksturom, u aktualnoj godini imali smo nekoliko istaknutih trenutaka u pogledu obrva, a ništa uzbudljivija neće biti ni iduća. Obrve će prema prognozama Pinteresta imati još veći fokus, postati izražajnije i nadasve uočljivije, a navedeno potkrepljuju podatkom po kojemu su pretrage za takozvanim goth obrvama porasle za 120 posto, a 160 posto više pretraga iz godine u godinu ostvaruju izbijeljene obrve.

Živahne pletenice

Frizure u znaku pletenica su istovremeno glamurozne i praktične,a kreativnost se rijetko zanemaruje kada je o njima riječ. Mogu biti lijepo ukrašene biserima ili drugim dodacima za kosu,a prema Pinrerestu, posebno je velik porast pretraga u odnosu na prošlu godinu za pletenicama s mjehurićima (+ 135 posto) i za pitanje kako stvoriti box pletenice bez čvorova (+ 150 posto).

Umjetnost ukrašavanja noktiju

Nokti koji su šareni i samim time pravi magnet za poglede trend su koji nas očekuje u narednim mjesecima. U odnosu na prethodnu godinu, pretrage za noktima indie stula postale su 21 put veće, što ih čini vodećom kategorijom po pitanju noktiju na Pinterestu, a popularnim se također pokazala manikura u znaku nacrtanih smajlića na noktima.

Make-up trendovi

Ono što je popularno kod noktiju, pokazalo se i vrlo popularnim kada je riječ o make-upu. Pretrage za indie make-upom na Pinterestu u odnosu na prethodnu godinu uspjele su se učetverostručiti. Iako sve više dama naginje prirodnom izgledu, čini se da su brojni proveli vrijeme doma kako bi eksperimentirali s make-upom, o čemu dovoljno svjedoči popularnost beauty trendova poput boje istaknute u unutarnjem kutu oka te takozvani butterfly eye make-up na Pinterestu.

  • +8
Beauty look s dodjele Oscara Izvor: EPA / Autor: DAVID SWANSON