MODEL I MOGUL NA SUDU

Pinault tražio od Linde Evangeliste da pobaci

07.05.2012 u 09:03

Bionic
Reading

Milijarder Francois-Henri Pinault tražio je od Linde Evangeliste da pobaci, saznalo se prvog dana suđenja. Pinault se branio kompliciranom situacijom s trudnoćom svoje sadašnje supruge Salme Hayek. Njegovi odvjetnici tvrde da su Lindi ponudili alimentaciju, ali da ona na nju nije odgovorila

Kad je imala 12 godina Linda Evangelista zarađivala je plaću od deset dolara dnevno berući trešnje na farmi u Ontariju. Za prvi posao manekenke (snimajući reklamu za lokalni list) dobila je osam dolara na sat. Tako je supermodel LindaEvangelista započela svoje svjedočenje u spornoj sudskoj bici s francuskim milijarderom Francois-Henrijem Pinaultom, prenosi stranica Celebitchy.com.

'Pedeset centi za košaru', pričala je o svom prvom poslu žena koja je poznata po izjavi da ne želi ustati iz kreveta za manje od 10.000 dolara.

Evangelista i dalje zahtijeva 100.000 dolara za povremene izlaske na modne piste, no također tvrdi da troši više od 46.000 dolara mjesečno na petogodišnjeg sina Augustina kojeg ima iz kratke veze s Pinaultom, predsjednikom uprave pariškog luksuznog konglomerata koji posjeduje jake brendove puput Guccija i Yvesa Saint Laurenta

Model i mogul bili su zajedno samo sedam dana kada je Evangelista objavila svoju trudnoću, a Pinault joj je predložio pobačaj, svjedočila je Evagelista. On joj je odmah dao nogu, a očinstvo je priznao tek nakon godinu dana i nakon DNA testova.

'Moja supruga je tada bila trudna', objasnio je Pinault svoju odluku da čeka godinu dana s priznavanjem očinstva nad malim Augustinom. 'Prvih pet mjeseci liječnici su nam govorili da sumnjaju na Downov sindrom', rekao je o svojoj kćeri Valentini koju ima sa Salmom Hayek. 'Molio sam Lindu da odgodimo priznavanje Augustina do rođenja Valentine. Bila je to vrlo komplicirana situacija. Moja je žena gotovo izgubila dijete.'

Pinault, čije se bogatstvo procjenjuje na gotovo tri milijarde dolara, nije Lindi platio nijedan euro sve do prošle godine, kada je sudac u New Yorku odredio iznos privremene alimentacije.

Pinault je svjedočio da su njegovi odvjetnici pokušali s Lindinim pravnim timom dogovoriti alimentaciju, ali da su naišli na šutnju. Priznao je i da je 2010. godine potrošio 260.000 dolara na darove samom sebi te da se sjeća da je Augustinu darovao poklone za njegov rođendan i Božić, no nije mogao odgovoriti što je svom četverogodišnjem sinu kupio prošle godine za rođendan.

sve osim nogometa

Učitavanje...