UOČI FRANKFURTA

Peugeot lansirao 2+2 kupe RCZ

18.08.2009 u 11:01

Bionic
Reading

I francuski proizvođač odlučio je baciti karte na stol predstavivši svoj novi kupe RCZ mjesec dana prije otvaranja salona u Frankfurtu

Novi kupe iz Peugeota prvi je automobil francuskog proizvođača koji kao ime ne nosi niz brojeva s jednom ili više nula u sredini. Baš kako se i očekivalo nakon prvih teaser fotki koje su Francuzi objavili, RCZ će, s dizajnerskog aspekta, ostati vjeran formi koju smo vidjeli na konceptnom modelu prije dvije godine u Frankfurtu.

Pritom mislimo na krovne nosače od poliranog aluminija, kao i takozvani 'double bubble' krov koji će se moći nabaviti i u inačici od ugljičnih vlakana.

Francuski 2+2 kupe bit će ponuđen s tri motora jednom kad krene u prodaju na proljeće sljedeće godine. Osnovni model pokretat će 1.6-litarski THP benzinac sa 156 Ks i 250 Nm okretnog momenta, a u ponudi će biti i dizelski model 2.0 HDi FAP sa 163 KS i 240 Nm.

Najsnažniji model bit će 1.6 THP sa 200 KS i 255 Nm okretnog momenta koji uz 'overboost' funkciju nudi 20 Nm više. S ovim motorom RCZ do stotke stiže za 7,6 sekundi.