proljetni trend

Svi će ih nositi: Ni jedne balerinke neće biti takav hit kao ove

19.03.2024 u 12:56

Bionic
Reading

Proljeće je sezona balerinki. I dok će klasične balerinke od crne kože sa suptilnom mašnom ostati vječni klasik koji zaslužuje mjesto u svakom ormaru, ova sezona donosi odmak od klasike i u fokus stavlja nešto malo drugačije. Jeste li spremni za mrežaste balerinke?

Promatrajući dizajnerskim kolekcijama posljednjih godina postalo je jasno da visoke potpetice i štikle polako padaju u drugi plan te postaju sve veća rijetkost na svjetskim modnim pistama. Salonke, wedge sandale i modele sa stiletto potpetico zamijenile su balerinke. A sve to je predvođeno trendom tihog luksuza koji dominira modnim pistama i ormarima trendseterica već najmanje tri sezone.

Svaka zaljubljenica u modu jako dobro zna da su balerinke ultimativni izbor za modne dane, a iako će klasične crne balerinke ostati vječni komad u ormaru, ova sezona donosi neke eklektičnije i znatno upečatljivije modele i to u mrežastom obliku.

Glavni 'krivac' koji je pokrenuo lavinu ovog novog trenda su merežaste balerinke brenda Alaïa. Crne s damskom kopčicom preko rista koja ih stavlja uz bok vječnih Mary Jane balerinki, klasični modeli nisu imale puno šanse kraj njih. Nakon toga modnu scenu su počeli osvajati i drugi jednako atraktivni, mrežasti modeli.

S remenčićima ili bez njih, s nitnama ili kamenčićima, u nude varijanti ili crne – nije važno, sve dok su načinjene od mrežastog materijala. Nije važno ni koliko je mrežasti materijal gust ili sitan. Važno je da su stopala vidljiva i da je silueta što je više moguće čista. A nakon luksuznih brendova, poput The Rowa i Khaitea, mrežaste balerinke stigle su i u omiljene high street dućane poput Manga i Zare čineći ovaj trend jednim od onih u koji ćete poželjeti uskočiti.

Kako stilizirati mrežaste balerinke ovog proljeća?

Najveća modna prednost koju donose mrežaste balerinke je to što izgledaju odlično uz jednostavne sztajlinge. Znači, što je odjeća jednostavnija, to bolje. Tako će ove balerinke doći do punog izražaja. Najjednostavnija i možda najcool kombinacija su traperice ravnog kroja u stilu 90-ih u kombinaciji s bijelom majicom kratkih rukava, širokim pletivom i nekom od omiljenih torbica.

No, mrežaste balerinke dobro stoje i uz suknje, pogotovo ako uz njih nosite tajice ili čarape. Uzorak ili boja čarapa probijat će se kroz mrežicu i izgledu dati veću dimenziju i učiniti ga eklektičnijim.

  • +6
Mrežaste balerinke Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo