veselo u kući

Dječji rođendani znaju biti užas, a mi znamo kako to spriječiti. Samo je jedan način...

  • Autor: tnative
  • Zadnja izmjena 24.01.2019 12:18
  • Objavljeno 23.01.2019 u 11:01
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Djeca su naše bogatstvo i kao roditelji, koliko god nas ponekad znaju iscrpiti, slavimo svaki dan njihova postojanja. Kako onda ne bismo slavili i dan kada su nam pristigli, njihov rođendan? Jedini problem je što to podrazumijeva organizaciju dječjih rođendana, 'najdraže' vrste druženja svih odraslih. Ovo je pet razloga zašto ne volimo dječje rođendane i jedan zašto mogu biti super

1. Pripreme, pripreme, pripreme

tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Organizacija vlastitog rođendana je jednostavna. Ako uopće slavite, kupite nekoliko boca OK vina, pozovete nekoliko prijatelja koje možete podnijeti, poslužite nareske za grickanje i svi sretni. Kod klinaca to ide malo drugačije.

Dekoracije, plastične čaše, pribor za jelo, tanjuri, slatkiši, zdrave grickalice za one kojima mame ne daju slatkiše, gazirani sok, negazirani sok, dovoljno stolaca za manji razred, kutak za odrasle, vino za odrasle, stolnjak koji vam nije žao baciti, micanje vrijednih predmeta… manje ste morali misliti o detaljima za pripremu svadbe, a vjenčavate se možda dva, tri puta u životu. Ovo ponavljate svake godine dok nisu dovoljno stari da vas žicaju novac kako bi s društvom 'išli na sok'.

2. Drugi roditelji (koji uvijek znaju bolje ili imaju savršeno dijete)

tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Roditelji prijatelja vaše djece možda su OK ljudi, ali nisu baš prijatelji koje ste vi odabrali. Drago vam je što blizu sebe imate druge odrasle i odgovorne osobe da s vama podijele psihofizički teret brige o čoporu djece na velikim dozama šećera, ali većinom to završi tako da slušate kako je nečije dijete pravi mali anđeo, savršen učenik i rastura solfeggio.

Dok slušate i razmišljate o toj drugoj čaši vina, gledate to dijete kako jede vlastite šmrklje i mislite da ste sretni jer je vaše danas samo od sebe obulo čarape jednakih boja.

3. Glazba na dječjim rođendanima

tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Dobro, možda niste najveći glazbeni znalac na svijetu, niste im puštali Mozarta i Debussyja kada su bili bebači, a i sami znate zalutati u svakakvu kuruzu iz mladih dana, ali glazba na dječjim rođendanima trebala bi se klasificirati kao metoda mučenja.

Djeca vole repeticiju, ne samo unutar pjesme, već i sa samom pjesmom, a najčešće su to najgori ljetni hitovi te godine. 'Despacito' je bio zabavan u onom koktel baru tijekom godišnjeg, bio je zabavan i kada su ga prvi put pustili prije tri sata. Dok polako gubite zdrav razum, ne promiče vam ironija da despacito na hrvatskom znači 'polako'…

4. 'Mali anđeli' ostavljeni vama na brizi

tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Jedina gora stvar od roditelja 'malih anđela' koji haraju po vašem bifeu oni su roditelji koji dostave svog klinca i zbrišu glavom bez obzira, ostavljajući za sobom prašinu i odjeke histeričnog smijeha. Naravno, većina djece je pristojna, sluša i ne radi probleme, ali uvijek postoje i oni drugi, jedan ili dva hahara koji ostale povuku u bezdan kaosa, deranja, kreveljenja, čupanja kečki, prolijevanja, plakanja i neminovnog zamatanja ogrebotina.

Nema tih odgojnih mjera koje biste mogli primijeniti, a da slučaj ne završi kod socijalnog radnika. Ne možete ni naznačiti roditeljima da je dijete problematično jer je ono njihov 'anđeo' koji to nikada ne bi napravio. Možete jedino pretrpjeti situaciju i veseliti se vremenima kada će vaše dijete samo birati prijatelje, a ne navigirati kroz diplomaciju razrednih odnosa.

5. Šećer na kraju (i na početku - zapravo, šećer cijelo vrijeme)

tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Anjin mali ne jede ovo, Stellina mala ne jede ono, Katarina svojim blizancima brani da jedu pizzu, a mali Zvonimir ne može probaviti mlijeko i soju. Napraviti jelo koje će jesti svi klinci na rođendanu, a koje će istovremeno odgovarati senzibilitetima svih roditelja? Tom Cruise bi odbio tu nemoguću misiju. Samo je jedna stvar sigurna: sva će jesti sve dok god ima šećera u tome.

Naravno da želite da se pravilno hrane, ali niste čudotvorac, ne želite separirati djecu na temelju hrane, pa naručite tortu, postavite čokolade i grickalice na stol i nadate se najboljem. Pomirili ste se s činjenicom da ćete provesti poslijepodne s desetak šećerom gonjene i histerične djece koja trče okolo u ritmu 'Despacita', dok vam drugi, sada već pripiti, roditelji daju savjete o unutarnjem uređenju, djetetu, modi, školi i životu općenito. Lakše vam je jedino zbog činjenice da nećete biti jedini koji će tu večer moliti klince da prestanu skakati po krevetu i legnu u njega, pet sati nakon njihova vremena za spavanje.

Ipak, ne mora svaki dječji rođendan biti vaša osobna noćna mora. Kako biste i vi mogli uživati u danu kada je na svijet stigla vaša najveća sreća, za to se pobrinuo McDonald's. Jednostavnom online prijavom te odabirom restorana i termina odradili ste većinski dio posla, a tamo će se pobrinuti za sve ostalo.

Klinci mogu sami odabrati od čega se sastoji njihov Happy Meal meni i uz njega dobiju igračku, čuvaju ih hostese u posebnom prostoru namijenjenom samo njima, u samu proslavu su uključene aktivnosti prilagođene uzrastima, kao i torta od čokolade ili jagode, a slavljenik na kraju dobije i poseban poklon. I sve to dok vi bezbrižno uživate sa strane. Više saznajte OVDJE.

Prilog je napravljen u produkciji tnative tima tportala u suradnji s McDonald'som Hrvatska te u skladu s najvišim profesionalnim standardima.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!