USUDITE SE

Pet odličnih razloga zašto trebate promijeniti frizuru

19.06.2013 u 08:37

Bionic
Reading

Kosa je epicentar prirodne ljepote. Ukras lica kojem možda pridajemo najviše pažnje kada je njega u pitanju. Premišljamo se oko boje, mijenjamo dužine ili se godinama držimo istog stila

No kosa je više od bilo čega na našem tijelu podložna promijeni i s njom, kao recimo s make-upom, možete eksperimentirati i utjecati na svoju percepcije sebe ali i poimanje drugih. Ako ne spadate u one koji vole eksperimentirati s frizurom, donosimo vam pet opravdanih razloga zašto bi trebali promijeniti frizuru kojoj ste vjerni godinama.

Promjena je dobra
Nije loše biti vjeran jednoj frizuri ako mislite da je ona savršena za vas. No nemojte zaboraviti da se i vaša kosa i fizionomija mijenjaju s godinama i ono što vam je savršeno pristajalo sa 20 ne mora vam biti idealan izbor i sa 40. Dugačka, sjajna kosa koja vam je prije bila logičan izbor, u kasnijim godinama možda je postala preteška za održavanje. No i vi ste se s godinama promijenili postali iskusniji, možda promijenili neke stavove. Zašto ne biste pokušali te promijene prenijeti i na izgled i pokušati nešto novo što će vam možda bolje odgovarati.


Nova frizura podiže vam samopouzdanje
Život nije lagan. Možda vam je samopouzdanje poljuljano jer niste dobili dugo očekivano promaknuće, možda vam je promaknuo sjajan posao, možda vas je iznevjerila najbolja prijateljica. Svakoga od nas tu i tamo u životu nešto zakači, obori, rastuži i ima trenutaka kada bi se najradije zavukli pod plahtu i sakrili da nas nitko ne vidi.
Zbog svih životnih bitaka, svi s vremena na vrijeme trebamo malo potaknuti samopouzdanje. Jednostavan, brz i efikasan način je da se naručite kod svog frizera, da vam ugađa i napravi novu super frizuru. Ovaj mali beauty ritual sigurno će biti mali vjetar u leđa. Ne samo da će vam kosa izgledati zdravo, biti sjajnija i mekša nego ćete vjerojatno za novu frizuru dobiti i sigurno puno komplimenata.

Novi imidž
Ponekad želimo izgledati sofisticirano nekada se osjećamo baš divlje. A kako bi to najbolje pokazali mijenjamo imidž, igramo se frizurama. Promjenom frizure također možemo odašiljati poruku da nam se u životu događaju i neke druge promijene. No uostalom tko želi izgledati isto baš cijeli život. Naš stil, izbor, perspektiva, potrebe i stavovi mijenjaju se s godinama. Nije čudo da su mnogi od nas prošli rock faze, grunge, glamur, decentne klasične. Stoga, zašto se ne biste poigrali s kosom. Promjena frizure definitivno je najbrži način za transformaciju imidža.

Frizuru prilagodite godinama
Tko još hoće izgledati sukladno godinama? Naime, kad smo mlađi želimo se doimati starije, kada smo stariji, mlađe. Dobra vijest je da frizurom možete zaista postići mladenački izgled, no pazite ako pogriješite možete i dodati godine. O promjeni se svakako konzultirajte sa svojim frizerom, pitajte ga za savjet i poslušajte njegove prijedloge. Možete kosu čak posvijetliti za par nijansi i tako ćete dati svježinu svom licu.

Promijenit će vam život

Koliko god šašavo zvuči, promjena frizure može vam promijeniti život. Naime, naša kosa je svojevrsni štit, ugodna zaštita koje se držimo kao nečeg sigurnog i stalnog premda nam više možda ne pristaje. No nakon promijene frizure možete dobiti samopouzdanje, promijeniti stav. Sjetite se samo kako se dobro osjećate kada izađete iz salona. Prisjetite se zatim kako se osjećate kad iz kuće izađete a niste zadovoljni frizurom ili vam je kosa prljava i neuredna. Stoga, promijenite kosu i promijenite svoj život. Uživajte u onom osjećaju kad vrištite seksipilom i samopouzdanjem.