TREND KOJI TRAJE

Pet načina na koje možete nositi hit frizuru sezone

18.04.2016 u 08:00

Bionic
Reading

Bob frizure nikada nisu bile popularnije i gotovo sve slavne ljepotice u jednom su trenutku imale upravo takvu kosu, samo s različitim dužinama, valovima ili pak romantičnim pletenicama

Dobro ošišana bob frizura idealna je jer se lako održava, lijepo uokviruje gotovo svaki oblik lica, a i dalje je dovoljno dugačka da možete slagati neke druge frizure. Proljeće i ljeto kao stvoreni su za ležernije, ali izazovne i vrckaste frizure poput ovih. A najbolje od svega jest da ćete ih lako složiti sami.

Razigrana kosa zabačena na jednu stranu

Kosa treba osušena. U ruku stavite puno pjene za kosu, malo je smočite vodom iz bočice koja ima raspršivač pa dobro utrljajte. Voda pomaže da se pjena ravnomjernije rasporedi. Kako preporučuje stilist Mark Hampton za In Style, kosu treba osušiti i istovremeno rukama gužvati tako da postane lagano valovita. Valove možete napraviti i ako uvijačem uhvatite nekoliko pramenova, a dovoljno je pet centimetara od vrhova. Pustite da se kosa sama razdijeli ili je kod sušenja prebacite više na jednu stranu.

Polupunđa

Za ovu frizuru temelj je krema koju treba stavljati najviše na dio koji ćete umotati u punđu. Cilj je stvoriti opuštenu, ali slatku frizuru kao da ste cijeli dan kod kuće i pospremate ili ljenčarite. Zadnji dio pustite da slobodno pada, a sve naprijed, do razine uha, povežite, ali pustite da pokoji pramen izviri iz punđe.

#halfbun#hairstyle

Fotografiju objavljuje CJouffroy Branding Lifestyle (@celinejouffroy)


Razbarušena pletenica ili opušteni rep

Na vlažnu kosu stavite pjenu pa posušite, s time da naprijed malo prstima odižite kosu od tjemena za ekstra volumen. Zatim ispletite pletenicu, a po želji možete pustiti koji pramen na lice ili sve začešljati gore. Umjesto gumice, kraj pletenice možete zavrnuti prema unutra pa učvrstiti ukosnicom. To može biti i elegantnija frizura, a ako niste ljubiteljica pletenice, složite niski rep, malo natapirajte kosu kako biste dobili ljepši profil i pustite koji pramen da slobodno pada oko lica.


Dvije male pletenice za poluraspuštenu kosu

Temelj za ovu frizuru je isti kao i s valovima, a sve što trebate napraviti jest po jedna pletenica sa svake strane koje ćete zavezati u čvor i pričvrstiti ukosnicama ili povezati elastičnom trakom.

Good morning and happy Friday!!! #balayage #braids #ginaagostasalon #lorealpro

Fotografiju objavljuje Ashley Richter (@ashley.richter)