PAMETNA INVESTICIJA

Pet Ikeinih komada koje se isplati imati: Evo koliko će im cijena porasti u budućnosti

30.08.2018 u 12:18

Bionic
Reading

Švedska Ikea mnogima je omiljeno odredište za kupnju novog namještaja, a prema riječima stručnjaka za antikni namještaj aukcijske kuće Barnebys, kupnjom pojedinih komada zapravo ulažete u namještaj koji bi u narednim godinama mogao vrijediti više tisuća dolara

Prema riječima stručnjaka aukcijske kuće Barnebys, pojedini komadi namještaja s potpisom švedske Ikee za 20 godina mogli bi vrijediti gotovo 6500 dolara ili nešto više od 41 tisuću kuna.

  • +86
Ikea - povijesna kolekcija Gratulera Izvor: Promo fotografije / Autor: Ikea

Pregledavši cjelokupan asortiman švedske Ikee, stvorili su popis od pet komada namještaja u koji se itekako isplati uložiti.

Među pet navedenih predmeta na listi se pronašao takozvani pomoćni stolić Lövbacken, koji se trenutno nalazi u prodaji po cijeni od 349 kuna, a do 2030. godine mogao bi vrijediti 1200 dolara ili nevjerojatnih 2300 dolara do 2040. godine.

Procjene stručnjaka aukcijske kuće Barnebys nisu razočarale ni po pitanju drugih komada Ikeina namještaja s liste.

Naslonjač imena Strandmon, koji je danas moguće kupiti po cijeni od 1299 kuna, za 20 godina doseći će vrijednost od 1900 dolara ili 12 tisuća kuna.

Funky izgleda, stolica Råane gotovo 40 godina nakon lansiranja u prodaju jedan je od najvećih Ikeinih bestselera.

Iako se trenutno ne nalazi u prodaji, vraća se u nju krajem godine, a kao što je slučaj s dosad navedenim komadima namještaja, u narednih 20 godina mogla bi vrijediti 27 puta više od originalne cijene.

Fotelja od ratana Gagnet u Ikeinoj ponudi nalazi se od 1958. godine, a za 22 godine mogla bi vrijediti nešto više od šest tisuća kuna u odnosu na današnjih 499 kuna.

Stručnjaci za antikni namještaj također vjeruju da će Ikein stol iz kolekcije Ypperlig vrijediti nešto više od četiri tisuće kuna, a u prodaji se trenutno nalazi po cijeni od 1499 kuna.

  • +72
Ypperlig - Ikeina kolekcija u suradnji s dizajnerskim studijom Hay