RIJEŠITE se Bolesti desni

Parodontoza? U klinici Ortoimplant Dental SPA pomažu vam u njenom liječenju. Zatražite vaš besplatan prvi pregled i dijagnostiku!

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Bolest desni ili parondotoza ozbiljna je bolest u usnoj šupljini koju se u posljednje vrijeme, osim s ispadanjem zubi, povezuje i s dijabetesom, kardiovaskularnim problemima i nekim drugim kroničnim bolestima. U Europi je prema procjenama stručnjaka više od 80 posto ljudi starijih od 35 godina pogođeno parodontozom

Uz tim profesionalaca i stručnjaka pod vodstvom dr. Zdenka Trampuša u klinici Ortoimplant Dental Spa, zubnim implantatima pomažu u rješavanju vaših problema manjka zubiju i paradontoze.

Jedinstveni koncept stomatološke usluge Dental SPA orijentiran je na pacijenta i usredotočen na eliminaciju stresa i uznemirenosti povezane s odlaskom stomatologu. Koncept je dizajniran kako bi vam ugodio i otklonio svaki razlog za izbjegavanje redovite stomatološke kontrole.

U opuštenoj atmosferi na jednome mjestu dobit ćete najkvalitetniju stomatološku uslugu u Hrvatskoj, ali i Dental SPA tretmane koji uključuju terapijske limfne drenaže, masaže, aromaterapiju, terapiju kisikom i biomagnetnom rezonancijom te druge medicinsko-terapijske metode koje će vas pripremiti za stomatološki tretman ili njegovati nakon njega – sve za prekrasan osmijeh.

Što uzrokuje bolesti desni?

Parodontoza je upala zubnog mesa i struktura koje podupiru zube. Otečene i crvene desni koje krvare način je obrane tijela od određenih bakterija koje se nakupljaju na površini zuba. Ne uklanjamo li ove bakterije redovito četkanjem, upala će se proširiti ispod linije desni i uništavati potporne strukture zuba, kosti i ligamente, što potencijalno može dovesti do gubitka zuba.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Inicijalni uzrok parodontoze je određena skupina bakterija koju nazivamo parodontalne bakterije. Ovi mikroorganizmi žive u ljepljivom plaku koji prijanja na površine zuba. Kad su desni zdrave i redovito ih se pere, ove bakterije obitavaju u skladnom suživotu s imunološkim sustavom usta, ali kad imaju uvjete koji im omogućavaju veliki rast, mogu postati štetni. Ove uvjete pruža im loša oralna higijena i promjene u normalnom funkcioniranju imunološkog sustava.

Naručite se besplatno na pregled i dijagnostiku!

Prvi pregled i dijagnostika su potpuno besplatni pa se naručite putem kontakt forme na službenoj stranici ili nazovite na +385 99 4803 700. Javit će vam se simpatični Daniel i rado odgovoriti na sva vaša pitanja!

Do razvoja ozbiljnije bolesti, iako vrlo sporo, dolazi kad se na desni pored zuba razvije džep koji pruža savršeno okruženje za razmnožavanje opasnijih anaerobnih bakterija (koje ne trebaju kisik). Veliki dio ovih bakterija stvara izrazito štetne nusproizvode poput kiselina, koje uzrokuju još više upala.

Koje probleme uzrokuje parodontoza?

Osim problema u ustima i sa zubima, parodontoza može povećati rizik i za druge ozbiljnije zdravstvene probleme. Veliki broj patogenih bakterija ispod zubnog mesa, karakterističnih za ovo stanje, može dospjeti u krvotok i izravno ili neizravno štetno djelovati na druge dijelove tijela. Tako se pokazalo da parodontoza značajno povećava rizik od kardiovaskularnih bolesti i moždanog udara, štetno djeluje na reguliranje dijabetesa, a kod nekih trudnica može povećati rizik za prijevremeni porod.

tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo

Tražite rješenje? Naručite se na besplatni pregled i dijagnostiku u Ortoimplant Dental SPA klinici!

Posjetima stomatologu rijetko tko se veseli pa je lijepo znati da kontrolne preglede, kao i rješavanje ozbiljnijih dentalnih i estetskih problema možete obaviti u jedinstvenom Dental SPA okruženju.

Udobnost prvog Dental SPA iskustva u Hrvatskoj možete iskusiti u zagrebačkoj Ortoimplant Dental SPA klinici. Čak i ako je stanje bolesti vaše desni uznapredovalo i ušlo u fazu nepovratnog gubitka kosti čeljusti, a time i zuba, tim pod vodstvom vrhunskog stručnjaka dr. Zdenka Trampuša uz najnaprednija rješenja i tehnologije za bezubost i zubne implantate u Hrvatskoj pruža pomoć i u takvim slučajevima.

Rezervirajte termin za udobno druženje sa stomatologom besplatno putem kontakt forme na službenoj stranici ili nazovite na +385 99 4803 700 i saznajte od Daniela sve što vas dodatno zanima.

Pregled tjedna bez spama i reklama

Prijavi se na naš newsletter i u svoj inbox primaj tjedni pregled najvažnijih vijesti!