EVO I KAKO

Papir za pečenje spas je u ovim situacijama

29.05.2016 u 08:05

Bionic
Reading

Zahvaljujući tankom sloju voska kojim je premazan s obje strane, papir za pečenje zdrava je opcija kada radite kolače ili, primjerice, pečete meso jer lim ne treba dodatno nauljiti, ali oni domišljatiji pronašli su mu još nekoliko zgodnih namjena u kućanstvu

Papir za pečenje ne spada u skupe kuhinjske pomagače, posebno ako uzmete u obzir cijene ulja kojim ćete ga zamijeniti, ali s vremenom se poput mnogih namirnica ili sastojaka pokazao kao koristan pomagač u kućanstvu.

Zatvarač koji je zapeo

Ova uobičajena nezgoda ponekad nas doslovce može izludjeti, posebno ako je, primjerice, jakna na nama pa je ne možemo otkopčati do kraja. Kako biste izbjegli trganje, protrljajte zupce zatvarača papirom za pečenje i zapravo ćete ih podmazati voskom pa ćete se lakše izboriti sa zatvaračem.

Začini ili druge male stvari na istom mjestu

Papir za pečenje nije toksičan pa može poslužiti da lakše sortirate ostatke sitnijih namirnica poput začina. Složite tuljce i usipajte začine pa ih primjerice posložite u jednu staklenku ili posudu da se ne rasipaju po ladicama, ali i budu na istom mjestu. To je samo mala, ali simpatična pomoć jer ćete ih u žurbi lakše uzimati.

Ulaštite slavine

U nedostatku klasičnih sredstava za čišćenje može vas spasiti papir za pečenje, da ne morate prekidati čišćenje i odlaziti u trgovinu jer kome bi se dalo nastaviti s takvim obavezama nakon pauze. Papir za pečenje može poslužiti za poliranje slavina od kapi vode koje ponekad sitnim mrljama baš bodu u oči nakon što ste oprali umivaonik, kadu ili sudoper. Osim toga, vosak s papira privremeno će spriječiti nove mrlje pa ćete neko vrijeme imati sjajnu kupaonicu ili kuhinju.

Zaštitite dasku za rezanje

Istim principom možete zaštititi daske za rezanje jer nakon utrljavanja voska s papira svi ostaci hrane poput soka s mesa teže će se upiti u površinu i stvarati bakterije. Također, kod pripreme namirnica koje ne zahtijevaju rezanje, a to može biti i soljenje mesa, čak je zgodno staviti komad papira na dasku i poslije samo baciti jer dasku nećete morati temeljito ribati u strahu od bakterija i prljavštine.

Pomaže i kod alata za vrtlarenje

Kako savjetuje Huffington Post, sve ostatke zemlje i prljavštinu lako ćete skinuti lopticom od papira za pečenje i ujedno stvoriti zaštitni sloj koji pomaže protiv hrđe.