TJEDAN MODE

Ovo svaka žena želi u ormaru

03.03.2014 u 15:25

  • +37

Paris Fashion Week 1

Izvor: Reuters / Autor: Reuters

Bionic
Reading

Pariški tjedan mode pokazao je što će pariški chic značiti iduće jeseni i zime. U vikendu iza nas kolekcije su izložili Roland Mouret, Issey Miyake, Dior, Sonia Rykiel, Maison Martin Margiela, Yohji Yamamoto, Junya Watanabe, Viktor & Rolf, Vivienne Westwood, Jean Paul Gaultier, Kenzo, Céline, Chloé, John Galliano, Givenchy

Ako vas oduševljava visoka moda, tu su i komadi iz kolekcije Chloe prikazani u nedjelju u Parizu. Predimenzionirani puloveri nosivi su kao haljine, ali i povrh olovka-suknji. Čak i širokih hlača, a da sve to ne izgleda napadno. Uz kapute koji s prednje strane padaju u volanima, svaki je styling izgledao fantastično.

Većina komada toliko je nevjerojatno jednostavno osmišljena, da bismo ih slobodno mogli isfurati za grad za hladnih dan. Naravno, kad bismo si ih mogli priuštiti.

Celine. Trebate klasičan crni kaput? Onda nećete prestati promatrati nekoliko rješenja iz ove modne kuće. Kroj je klasičan, ali igra s gumbima nije pa dvoredno kopčanje izgleda ovako: s jedne strane 12, s druge strane samo tri. Dojmljivo. Gumbi su uočljivi i na puloverima, suknjama. Kolekcija crna, siva i bijela, uz ponešto maslinasto zelene. Donosi i odlične kompletiće suknja-pulover, tunika-hlače, sako-suknja.

Kenzo je razigran, limeta-zelena i crna daju nevjerojatne grafičke uzorke, baš kao i crvena u kombinaciji s plavom i crnom. Otkačeno, uz dašak asimetrije, a zbog podosta zlatnih detalja, i otmjeno. Kenzova će žena imati što pokazati idućih hladnih dana, za dan, za noć, za svaku prigodu. Vrlo mladenački.

John Galliano naglasak je stavio na teksture – vunene kapute, pa čak i pulovere obrubljene krznom, perjem ukrašene modne dodatke, metalik detalje koji su iskakali na hlačama. Podosta baršuna daje dodatni efekt.

Svakako pogledajte i što su pokazali: Roland Mouret, Issey Miyake, Dior, Sonia Rykiel, Maison Martin Margiela, Yohji Yamamoto, Junya Watanabe, Viktor & Rolf, Vivienne Westwood, Jean Paul Gaultier