SLAVNI PRED OLTAROM

Ovo su vjenčanja koja su obilježila 2014.

29.12.2014 u 07:25

  • +15

Vjenčanja godine

Izvor: tportal.hr / Autor: Pixsell, Profimedia

Bionic
Reading

Brojni slavni parovi upravo će ovu godinu već na izmaku zauvijek pamtiti kao jednu od najljepših, a razlog tome je zavjet na vječnu ljubav. Prisjetili smo se parova koji su 2014. izrekli 'sudbonosno da'

1. Nakon što je svoju djevojku javno zaprosio preko naslovnice u siječnju 2014. treću bračnu sreću u naručju 15 godina mlađe Dubravke Dujak potražio je Tony Cetinski. 'Sudbonosno da' izrekli su u Las Vegasu, a nakon medenog mjeseca na Havajima, za prijatelje i rodbinu organizirali su svadbu u njezinim rodnim Vinkovcima, potom i u Zagrebu. Na tulum je stigla i Tonyjeva kuma Severina.

2. U svibnju je, nakon osam godina ljubavi, Ivica Kostelić pred oltar crkve Sv. Marka u Zagrebu odveo svoju dugogodišnju djevojku, lijepu Islanđanku Elin Arnarsdottir. Sretna obitelj u listopadu se povećala za još jednog člana, sina Ivana.

3. Krajem svibnja ljubavne zavjete izmijenili su 40-godišnja glazbenica Indira Vladić i poduzetnik Miroslav Levak pred stotinjak najbližih na imanju u Bjelovaru. Drugi dio godine bio je još bogatiji raskošnim vjenčanjima.

4. Dan kasnije, 14. lipnja, nakon tri godine veze 42-godišnji trener i sportski direktor Dinama Zoran Mamić i njegova 34-godišnja djevojka Ana Šikić vjenčali su se u užem krugu obitelji i prijatelja ugostivši ih u zagrebačkom restoranu Dubravkin put.

5. Tenisač Novak Đoković i njegova dugogodišnja djevojka Jelena Ristić vjenčali su se 12. srpnja. Dvadesetsedmogodišnji tenisač i godinu dana starija Jelena uživali su na šarmantnom otoku Sveti Stefan u Crnoj Gori, a svečana ceremonija održana je na Kraljičinoj plaži. Par je u listopadu dobio sina Stefana.

6. Marketinška menadžerica Dina Štern i odabranik njezina srca, odvjetnik Ljubo Pavasović Visković nakon četiri godine ljubavi uplovili su u bračnu luku. Vjenčali su se 15. studenog u krugu obitelji i prijatelja u Matičnom uredu Medveščak. Kao plod njihove četverogodišnje ljubavi Dina je prije tri godine rodila Nikolu, a iz prethodnog braka ima 11-godišnjeg Karla i sedmogodišnjeg Vitu.

7. Kao šlag na tortu domaćih vjenčanja posljednji mjesec u godini svojim su vjenčanjem začinili glumica Helena Minić i redatelj Dalibor Matanić odlučivši se na brak nakon samo šest mjeseci lude zaljubljenosti. Nedaleko od njezine rodne Pule, u crkvici Svete Foške u Barbarigi, par je izmijenio bračne zavjete, čemu su svjedočili članovi obitelji i nekolicina bliskih prijatelja.


8. Najiščekivanije vjenčanje desetljeća, o kojem svi svjetski mediji bruje već godinama, a slavni glumački par više su puta već vjenčavali i rastavljali, ipak se dogodilo. Tridesetdevetogodišnja Angelina Jolie i 50-godišnji Brad Pitt vjenčali su se 23. kolovoza u Francuskoj. Svojom jednostavnom vjenčanicom, ukrašenom crtežima njezine djece, a koju je dizajnirao Luigi Massi iz Ateliera Versace, Angie je sve očarala. U organizaciji su im pomogla djeca, a svaki od njih imao je ključnu ulogu na vjenčanju.

9. I najpoželjniji holivudski neženja George Clooney pao je na šarm svoje partnerice. U rujnu je oženio uglednu odvjetnicu Amal Alamuddin na raskošnom vjenčanju u Veneciji. Lijepa Amal nosila je čipkastu vjenčanicu ručno ukrašenu biserima, a izradila ju je modna kuća Oscar de la Renta.

10. Zvijezda televizijskog reality showa, 33-godišnja Kim Kardashian i američki reper, 36-godišnji Kanye West krajem svibnja vjenčali su se u tvrđavi Belvedere blizu Firence u prisutnosti obitelji i prijatelja, a broj uzvanika popeo se na nevjerojatnu brojku 600. Ceremoniju je uveličao talijanski tenor Andrea Bocelli otpjevavši im svoj hit 'Con te partiro'.

2014.godina bila je sretna i za pjevačicu Žanamari koja se udala za Maria Perčića u rodnim Tučepima. Sreću u braku našla je i naša 31-godišnja stolnotenisačica Sandra Paović koja se udala za zaručnika, sedam godina mlađeg Daniela Lazova. Rukometaš Damir Bičanić vjenčao se za pravnicu Miju Šlogar.

Lipanj je bio sretan za Amara Bukvića i Almu Vukičević, a tri mjeseca kasnije vjenčao se i par Ivana radovniković i Stjepan Marković. Ljubavnici iz Pavela upoznali su se svirajući i pjevajući u svom bendu, a poslije godinu dana veze  Aljoša ŠerićAntonia Matković vjenčali su se u Zagrebu. Udala se i glumica Ivana Roščić za dugogodišnjeg dečka Marka Balića, s kojim će na proljeće dobiti svoje prvo dijete. Urednik i voditelj Vijesti RTL-a Igor Bobić te novinarka i reporterka Damira Gregoret vjenčali su se u svibnju, a u kolovozu postali roditelji.

Da ljubav vlada i u Saboru, dokazao je i Jasen Mesić, koji je 20. rujna uplovio u bračne vode s Barbarom Medved. Petra Friganović 'da' je rekla svom dugogodišnjem partneru Marcu Biancu, a Jelena Urukalo, koja će uskoro postati majka, partneru Domagoju Murini.

Poznati talijanski pjevač, 50-godišnji Eros Ramazzotti i njegova 24 godine mlađa zaručnica Marica Pellegrinelli. Nakon rođenja kćeri u tajnosti su se vjenčali glumica Scarlett Johansson i Romain Dauric. Godina je bila sretna i za Jessicu Simpson, a udala se za bivšeg igrača američkog nogometa Erica Johnsona u Santa Barbari.