NISMO IM ODOLJELI

Ovo su tri najuspješnija modna trenda u 2015.

20.12.2015 u 19:10

Bionic
Reading

Modni trendovi dolaze i prolaze, a ono što je jedan mjesec bilo in, sljedećeg je već out. Ni ova godina nije bila iznimka, a među brojnim trendovima i mikro trendovima, najuspješnijima su se pokazala tri: sportska odjeća, zaboravljeni materijali i odjeća inspirirana 70-ima

Prema analizi Editeda, kompanije koja se bavi praćenjem prodaje odjeće i obuće u stvarnom vremenu, a koju koriste veliki modni brendovi, od hight street lanaca poput Topshopa preko luksuznih brendova do velikih robnih kuća poput Saks Fifth Avenua, odjeća inspirirana 70-ima, a sportska odjeća i obuća te donedavno zaboravljeni materijali bili su uvjerljivo najuspješniji modni trendovi u ovoj godini.

Njihovo istraživanje mjerilo je prodajni uspjeh preko 90.000 modnih brendova i preko 50 milijuna artikala širom svijeta, analizirajući koji su prodajni trendovi najuspješniji, odnosno, koji su bili najprodavaniji.

Prema istraživanju Editeda, prodaja hlača za jogu bila je 183 posto veća u odnosu na prošlu godinu, a ništa manje nije zaostajala prodaja tenisica i sportskih grudnjaka.

Edited je zabilježio 223 posto bolju prodaju odjeće i modnih dodataka s resicama u odnosu na 2014, što samo dokazuje da su se 70-e vratile na modnu scenu u velikom stilu i da je malo tko ostao imun na njih. Značajno je porasla prodaja traperica sa širim nogavicama koje su se ove godine prvi put u nekoliko sezona ravnopravno borile sa skinny trapericama.

U ovoj godini ormare smo napunili i s nekim materijalima koje smo zadnjih godina zaobilazili u širokom luku. Prodaja odjeće i modnih dodataka od brušene kože porasla je za 193 posto u ovoj godini, a na velika vrata vratili su se baršun i samt, što opet možemo zahvaliti vladajućem trendu 70-ih.