topli ugođaj

Ovo su tajne najljepših blagdanskih dekoracija

22.12.2023 u 11:42

Bionic
Reading

Blagdanska sezona u puno je jeku, a sada je itekako dobro vrijeme da izvučete sve one lampice, kuglice, djedice i ostale ukrase koje čuvate čitavu godinu. No, da bi dom bio besprijekorno ukrašen dobro je znati poneki trik

U korak s blagdanskim ukrašavanjem doma, tu su neki od najboljih savjeta i trikova koji će svakako dobro doći da postignete učinak koji priželjkujete.

Odredite temu. Razmišljajte o svojim ukrasima kao o kohezivnoj zbirci koja pokriva cijeli vaš dom. Bilo da se radi o boji ili stilu, vaši bi ukrasi trebali pričati jednu priču. Isprobajte klasičnu kombinaciju boja ili odite u smjeru nordijskog stila sa svijetlim drvetom i oštrom bjelinom. Što god odabrali, povežite točke kroz slojeviti dekor i obavezne ukrase na stolu.

Ne morate se nužno odlučiti na dekoracije u crvenoj i zelenoj boji. Premda se ove boje čine kao prirodni izbor za Božić, postoje i druge mogućnosti. Metalni odsjaji srebra i zlata donose praznični zimski ugođaj u svaki dom. Također kombinacija srebrne i plave daje dojam zimske čarolije. Stoga, ne držite se tradicije ako vam nije 'sjela' mogućnosti su beskrajne.

Koristite zelenilo za ukrašavanje. Božićno drvce nije jedino što može (ili treba) biti zeleno u vašem ukrašenim domu. Postavite svježe i lažno zelenilo po cijeloj kući kako biste unijeli prekrasne prirodne elemente. Vijenci predstavljaju prekrasne ukrase kako u unutarnjem tako u vanjskom prostoru.

Ne morate nužno raditi velike kompromise kako biste se prilagodili najmlađim članovima obitelji. Postoji mnogo načina da vaš dom izgleda chic, a istovremeno da ukrasi budu odobreni od strane djece. Upotrijebite zabavni papir za omatanje i raznobojna svjetla za drvce kako biste pobudili osjećaj otkačenosti. Dajte djeci njihova vlastita mini drvca za ukrašavanje, a zatim ih izložite na polici.

Zgodni savjeti dizajnera interijera

'Uz sve pretjerane ukrase, suzdržani ukrasi mogu biti takvo osvježenje', kaže dizajner interijera iz New Yorka, Thomas Jayne. 'Uvijek me zadivi ljepota bijelog papira ili nekomplicirani raspored zimzelenih biljaka.'

'Jedino pravilo blagdanskog uređenja koje slijedim je da ono treba biti jedinstveno osobno', kaže Marika Meyer, dizajnerica interijera i tekstila iz Washingtona. 'Izbacujem tradicionalne sheme boja i umjesto toga izvlačim sve svoje omiljene stvari: bakine srebrne, starinske tanjure s kamenicama i onaj potpuno novi, zadivljujući set stolnjaka i nadstolnjaka na koje sam bacila oko.'

'Ako tražite najbrži način da u dom unesete taj blagdanski ugođaj, napunite vaze svježim blagdanskim zelenilom. Nema cvijeća, samo ogromne grane zimskog zelenila poput cedra i magnolije,' kaže dizajnerica interijera iz Teksasa, Denise McGaha. 'Također držim pri ruci kolute dvostrane satenske vrpce u platinastoj ili zlatnoj boji za svako godišnje doba i koristim ih za vješanje vijenaca, vezivanje darova, vješanje posebnih ukrasa s lustera i stvaranje malog blagdanskog glamura.'

Ukrasite svaku prostoriju. Nemojte stati s ukrašavanjem kada uredite dnevni boravak i blagovaonicu. Unesite blagdansko raspoloženje u spavaću sobu sa zimskim dekorativnim jastucima ili omotajte vijenac oko kreveta i postignite neočekivani stilski štih.

Nemojte previše razmišljati. Jednostavno zanemarite pritisak da vaš dom izgleda raskošno i nakićeno ako to nije vaš stil. Činjenica je da klasični ukrasi traju godinama, pa to nije loš izbor ako tražite dugovječnost. Iako moramo priznati, šareni Božić je zabavna alternativa. Kako god, važno je da uživate u čitavom procesu.

Iskoristite svu svoju kreativnost za postavljanje stola. Nakon što je kuća uređena, okrenite se malim trenucima koji blagdane čine posebnim. Blagdanski stol prilika je da vaša kreativnost zablista. Iako ne postoji posebna formula, ono što je svakako dobro imati za lijepu blagdansku večeru su cvijeće, svečani stolnjaci i privlačno posuđe za jelo. Vješto pomiješajte svoj omiljen star set i novi porculan kako biste stvorili slojeviti izgled.