ZA SVAKI PROSTOR

Ovo su najpoželjniji trendovi u uređenju doma

06.10.2016 u 12:21

Bionic
Reading

Uz osnovne komade bez kojih dom uopće ne može biti funkcionalan, nije lako odlučiti u što još uložiti kada kompletno opremate prostor, ali negdje se mora početi. Nalazite li se upravo u ovoj situaciji, nije naodmet imati na umu nekoliko savjeta i najnovijih trendova za kojima svi žude

Online šoping destinacija Polyvore, koja ima bazu od čak 20 milijuna korisnika, istražila je što se najčešće traži kada ljudi prvi put opremaju dom. Sastavili su listu trendova u uređenju doma za 2017., a ona može biti od koristi ako ne znate što sve odabrati osim osnovnih i prijeko potrebnih komada.


Pletene košare

Povoljne su i u trendu, ali i funkcionalne. Dolaze u raznim veličinama pa mogu poslužiti i za veće stvari, primjerice kao košara za prljavo rublje. Budući da su u raznim bojama ili kombinacijama, jako lijepo izgledaju kao dodatak koji će uljepšati prostor.

SIT COMFY | to get through hump day. #furrychair #chic #unique

Fotografiju objavljuje M U E H L E D E R ® (@muehlederofficial)


Stolice s krznom

Nekada je krzno na namještaju bilo čisto praktične prirode, ali u 2017. postat će statement komad. Želite li naglasiti dnevni boravak ili primjerice spavaću sobu, odaberite takvu stolicu ili fotelju.


Stolići s mramornom pločom

Za njih treba izdvojiti nešto više novca jer mramor je skup materijal, ali kako su u trendu već nekoliko sezona, isplati se.


Barske stolice u industrijskom stilu

Industrijski stil kao da je preko noći postao it, a njegova je najveća prednost to što se poprilično lako može uklopiti u razne stilove pa na zanimljiv način možete spajati naizgled nespojivo. Stoga ne čudi to što je omiljen. Barske stolice sa željeznim postoljem i drvenim sjedalima idealan su dodatak, ali nemojte ni pokušavati ukoliko vam se taj stil uređenja općenito ne sviđa.


Posteljina u boho stilu

Pomalo otkačena, pomalo romantična, posteljina u boho stilu među najtraženijim je komadima među tekstilom. Možete birati između otkačenijeg, višebojnog dezena ili se prikloniti romantičnom i nježnom stilu koji će od spavaće sobe stvoriti pravu malu oazu.


Okrugle staklene vaze

Ako je suditi prema pretragama na Polyvoru, velike biljke su out, a male i decentne staklene vaze, u kojima je najčešće posađen kakav sukulent, velik su hit. Osim što ne koštaju puno, sukulenti su izuzetno zahvalni jer ne traže previše i neće vam se osvetiti ako ih primjerice zaboravite redovno zalijevati.