TOP-LISTA STILA

Ovo su najbolje odjevene osobe na svijetu

06.08.2015 u 11:06

  • +7

Najbolje odjeveni po izboru Vaity Faira

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Ugledni časopis Vanity Fair objavio je svoju tradicionalnu listu najbolje odjevenih osoba na svijetu među kojima su se našla i dobro poznata imena iz svijeta showbiza poput pop senzacije Taylor Swift, najfotografiranije odvjetnice Amal Clooney i glumice Emme Stone

Titulom najbolje odjevene okitila se britanska prva dama Samantha Cameron koja često nosi kreacije s potpisom Phillipa Lima, Alexandera McQueena, Erdema i Roksande Ilincic. Supruga Davida Camerona i kreativna konzultantica Smythsona oduševljava konzervativnom šarmom, ističe Vanity Fair, a najzapaženije izdanje u ovoj godini pokazala je prigodom posjeta Buckinghamskoj palači kad je nosila plavu haljinu modne kuće Preen.

Pjevačica Taylor Swift poznata po retro stilu zauzela je drugo mjesto na top-listi najbolje odjevenih u protekloj godini, a Vanity Fair njezin stil opisuje kao 'prep power'.

Na listi se našla i Rihanna, i to na šestom mjestu, najviše zahvaljujući prekrasnoj crvenoj haljini impresivnim šlepom koju potpisuje kreator Azzedine Alaia, a koju je nosila na dodjeli Grammyja.

Najpoznatija odvjetnica na svijetu Amal Alamuddin Clooney našla se na petom mjestu najbolje odjevenih žena, a njezin modni stil za svaku je pohvalu ističu, posebno naglašavajući crvenu haljinu s potpisom Johna Galliana za modnu kuću Maisomn Margiela koju je nosila na zabavi Met Gala.

Primabalerina Misty Copeland našla se na trećem mjestu liste, a zaslužna za to dobrim je dijelom i njezina haljina Herve Legere krem boje koju je nosila na dodjeli kazališnih nagrada Tony.

Na listi najbolje odjevenih našla su se kraljevska imena poput princa Harryja i trendi španjolske kraljice Letizije, a najelegantniji je muškarac glumac Bill Nighy. Titulom najljepše odjevenog para okitili su se Sophie Hunter i Benedict Cumberbatch, a na tu listu dospjeli su i novopečeni mladenci plave krvi Pierre Casiraghi i Beatrice Borromeo.

Na top-listi najbolje odjevenih osoba na svijetu koju je sastavio Vanity Fair prvi put se nalazi i holivudska kategorija s top 10 najbolje odjevenih glumica i glumaca među kojima su se našli Emma Stone, Diane Kruger, Charlize Theron, Sienna Miller, Gugu Mbatha-Raw, Michael Fassbender i Eddie Redmayne. No najbolje odjevenom proglašena je švedska glumica Alicia Vikander koja je zadivila na prošlom Cannesu u zelenoj haljini Louis Vuitton.