odličan izbor

Ovo su hit modeli sunčanih naočala: Kupite ih sada i nosite čitavo ljeto

18.05.2024 u 09:58

Bionic
Reading

U moru stajlinga, nerijetko jako sličnih, detalji su ti koji čine ključnu razliku. A dolaskom proljeća i sunčanih dana sva pažnja usmjerava se na jedan, ali itekako vrijedan modni dodatak – sunčane naočale. Evo kojim modelima ove sezone nećete pogriješiti

Malo je osjećaja ljepših od slaganja sjajnog stajlinga za prve tople proljetne dane nakon duge zime. Ako u potpunosti iskorištavate sunčano vrijeme poslije mjeseci provedenih u zatvorenom prostoru, onda su vam najvažniji dodatak chic sunčane naočale.

A sunčane naočale odavno nadilaze svoju funkcionalnost. Istina, nude potrebnu zaštitu od UV zraka, štite prilikom neplaniranih susreta s bivšim partnerom i pružaju zaštitu od jake svjetlosti, a tu je i dodatan plus - svaku odjevnu kombinaciju odmah učine tako cool i efektnom.

Chic nijanse koje se nose ovog proljeća Izvor: Profimedia / Autor: Neven Bučević

Iako sigurno nećete pogriješiti klasičnim stilom poput crnih naočala, luksuznih ovalnih ili avijatičarskih naočala sa žičanim okvirom, sunčane naočale također pružaju jednostavan način za eksperimentiranje trendovima. Za one sklone koračanju na granici eklektičnosti kao stvoreni su modeli istaknutih okvira ili pak ružičaste naočale.

Od minimalističkih modela u Guccijevu stilu, potaknutih popularnosti minimalizma iz 90-ih, do zaobljenih i šarenih okvira, kakve nudi Marni, sunčane naočale za proljeće/ljeto 2024. poprimaju tisuću lica, a različiti stilovi i nijanse omogućuju da ih baš uvijek uskladite sa stilom i stajlingom. Doista, postoji savršen model za svaku priliku, a ovih pet modela itekako će biti poželjni ovog proljeća.

Minimalistički modeli

Povratak minimalizma iz 90-ih u svijet mode nije zaobišao ni naočale. Ovo je model s kojim nema greške, a jamči vječno cool izgled. Karakterizira ga pomalo strog i uzak pravokutni okvir, a izbor i cjenovni raspon su veliki – od kultnog Guccijeva modela do neodoljivog para s polica Manga.

Avijatičarski modeli

Avijatorice su za mnoge provjereni model sunčanih naočala. Možete se odlučiti za metalne okvire za klasičan izgled koji istovremeno pokriva dva trenda ili isprobati modele acetat okvira da biste bili cool. U svakom slučaju, ove naočale su savršen izbor za svakodnevno nošenje.

Četvrtaste sunčane naočale

Klasični mačkasti oblik nikada nije nestao s modne scene, a ovog proljeća tu je njihova sjajna i nešto prigušenija alternativa. Naime mačkaste okvire izumila je umjetnica Altina Schinasi Miranda 1920-ih, a šiljasti okviri u obliku suze ističu strukturu lica. Uglate siluete i upadljive boje pak dugo vremena predstavljaju načine podizanja i isticanja stila. No na tragu minimalizma, vodeće mjesto zauzimaju četvrtasti modeli koji zadržavaju svu privlačnost mačkastih okvira, no pružaju nenametljiv i tako chic izgled.

Naočale s istaknutim okvirima

Sunčane naočale s maksi okvirima, i to u svim nijansama, od jarke žute do nježne plave, bit će posvuda ovog proljeća. Ovi modeli su kao stvoreni za one koji se žele istaknuti, a uz njih i najobičniji stajling dobiva 'ono nešto'.

Retro metalni okviri

Sunčane naočale s metalnim okvirom istovremeno su inspirirane vintageom i pomalo futurističke. Toplina zlata i hladnoća srebra nadopunjuju svaki ton kože, stoga odaberite koji god vam je najdraži ili prigrlite izgled miješanih metala u kombinaciji sa svojim nakitom.