OMILJENE GRICKALICE

Ovo morate znati o kokicama!

10.12.2013 u 08:58

Bionic
Reading

Obožavate kokice i jedete ih često? Prije nego što nastavite uživati u toj omiljenoj aktivnosti, upoznajte se s nekim važnim informacijama

Kokice su vjerojatno najomiljenija grickalica na svijetu. Danas su dostupne u različitim oblicima i okusima. Mnogi vjeruju da je riječ o zdravoj grickalici, ali razmislite dobro još jednom, jer nisu sve kokice iste.

Istina je da kokice mogu biti zdrave, ali ako ste kupili organske i ako ih pripremate na zdravom ulju koje podnosi visoke temperature te ako izbjegavate korištenje soli. U svim drugim slučajevima, stvari stoje malo drugačije.

Kokice koje kupujte već gotove u vrećicama ili one kada idete u kino, obiluju solju i zasićenim mastima te kao takve nisu nikako zdrav izbor. No najgori su mogući izbor kokice za mikrovalnu.

One ne samo da sadržavaju obilje nezdravih masti i previše soli, nego i čitav niz dodataka od kojih su neki i kancerogeni! Stoga pripazite kakve kokice konzumirate i nemojte pretjerivati, i u ovom slučaju umjerenost je zlatno pravilo.