PREGLED GODINE

Ovo je pet najboljih mačjih priča 2014.

28.12.2014 u 07:30

Bionic
Reading

Mačke kao carice internetskog prostora svake godine pronalaze svoje mjesto na zaslonima monitora korisnika interneta diljem svijeta. Iskopali smo za vas pet ozbiljnih, no izuzetno zabavnih priča 2014. vezanih uz mačke

Naši prijatelji s Mačkarice donose pet priča o mačkama koje su ove godine ispunile virtualni prostor.

Mačka Tara spasila četverogodišnjaka od opasnog psa

Mali Jeremy Triantatilo igrao se u svibnju u dvorištu svoje kuće kad ga je pokušao napasti susjedov pas. No samo nekoliko trenutaka prije potencijalne katastrofe, psu se na putu ispriječila mačka Tara koja mu se hrabro suprotstavila, otjerala i tako spasila dječaka.

Mačka držala obitelj kao taoce

Obitelj iz Portlanda morala je u ožujku nazvati broj za hitne slučajeve 911 nakon što je njihov vlastiti, 10 kilograma težak mačak Lux prvo napao sedmomjesečnu bebu, zatim njezine roditelje, a onda ih je zatočio u sobi.

Didga, najbolji skejter među mačkama

Jedan od viralnih videa koji se ove godine bjesomučno šerao je snimka koju je montirao profesionalni trener životinja, Australac Robert Dollwet koji je svog mačka Didga naučio voziti skejt.

Mačkica koja se bori za komad mesa iz usta psa

Preslatka snimka na kojoj sićušna mačkica pokušava oteti psu iz usta komadinu mesa osvojila je internetske korisnike ove godine. Premda na koncu nije bila previše uspješna u svom zadatku, video je doista zabavan, a čini se da je i psu bilo zabavno natezati se…

Domaća priča o nasilju i iznimnoj reakciji ljubitelja mačaka

Svjetski su mediji ove godine prenosili priču o 22-godišnjaku iz Brooklyna koji je pred svjedocima šutnuo mačku svom snagom u zrak iz čiste zlobe, a fotke tog događaja završile su na naslovnicama novina. Mladiću slijedi suđenje i prijeti mu godina dana zatvora zbog zlostavljanja životinje. Ni Hrvatska u ovakvim slučajevima nije iznimka, no zahvaljujući upozorenjima građana, ljubitelja životinja te raznih udruga slučaj je završio na policiji i sudu.

Više detalja o svakoj od priča možete pročitati na Mačkarici