ZA UŽITAK ŽIVLJENJA

Ovo je kuća u pravom skladu s prirodom

13.11.2012 u 07:23

Bionic
Reading

Vlasnici kuće željeli su prostor koji otkriva prirodnu ljepotu mjesta, a te se želje osjećaju u svakom detalju vanjskog i unutarnjeg prostora

Inspirirana planinskim krajolikom i prekrasnom prirodom, Villa Midgard u Švedskoj ne može proći nezapaženo. Vlasnici kuće željeli su prostor koji otkriva prirodnu ljepotu okoliša, a arhitekti su bili usmjereni na stvaranje mjesta koje nadahnjuje ugodan osjećaj topline i opuštenosti.


Glavna ideja bila je stvoriti intimno okruženje koje je u potpunom skladu s prirodom te koje omogućuje slušanje kapljica kiše, ali i uživanje u pogledu na jutarnje sunce. Rezultat svega je razigrana, a opet funkcionalna i mirna kuća.

Posebnu pozornost zaokuplja fasada koja u velikoj mjeri definira kuću, a zajedno s bazenom i ostatkom okućnice tvori skladnu cjelinu koja privlači posjetitelje i u unutarnji prostor. Zahvaljujući velikim prozorima koji su ujedno zidovi, unutarnji prostor obiluje prirodnim svjetlom.

Note sklada vidljive su na svakom koraku i u unutarnjem prostoru. Prirodne boje, ali i prirodni materijali stvaraju atmosferu topline i ugode. Nema sumnje da je pravi užitak živjeti u takvom prostoru, a u to se možete uvjeriti i sami ako pogledate našu fotogaleriju.