RASPRODANA U TREN OKA

Ovo je jedna od najpoželjnijih krpica ove sezone

15.01.2015 u 11:48

  • +2

Poznati su poludjeli za Burberry it komadom

Izvor: Profimedia / Autor: Montaža/tportal

Bionic
Reading

Jedan od najpopularnijih, ali najprepoznatljivijih komada odjeće ove sezone je bez sumnje Burberryjev pončo, odnosno predimenzionirani šal s inicijalima. Tijekom hladnih mjeseci u njemu su se pokazale brojne trendseterice i zaslužan je za pokretanje trenda velikih šalova koji vlada gradskim ulicama ove zime

Personalizirani predimenzionirani Burberryjev šal od vune i kašmira nosile su ove jeseni i zime Cara Delevingne, Suki Waterhouse, Rosie Huntington Whiteley, Sarah Jessica Parker, Olivia Palermo, a nije mu odoljela ni Victoria Beckham. No trendi šal s uočljivim monogramom nije bio velik hit samo među poznatim ljepoticama.

Nakon što su u njemu viđene svjetske fashionistice šal je uoči blagdana razgrabljen s polica pa su ga mnoge sretnice našle ispod bora. Najvrući odjevni predmet sezone rasprodan je usprkos visokoj cijeni od oko 9000 kuna, a u Burberryju trljaju ruke jer su im prihodi porasli upravo zbog spomenutog odjevnog predmeta.

Modni brend Burberry zahvaljujući trendi šalu, ali i kampanji s personaliziranjem predmeta bilježi rast prodaje od osam posto u odnosu na godinu prije. Prodaja je porasla najviše u Europi i Sjedinjenim Američkim Državama i to zahvaljujući potražnji za šalom-dekicom, balonerima i šalovima od kašmira.