URADI SAMA

Ovo je jedini savjet koji vam je potreban za šišanje šiški

  • Autor: E. K.
  • Zadnja izmjena 29.05.2020 10:04
  • Objavljeno 29.05.2020 u 10:04
tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Sandro Hyams / ImageSource / Profimedia

Svi oni koji nose šiške znaju kako oko njih itekako ima posla, a trebaju i redovito šišanje. Ako se još niste uspjeli naručiti kod frizera, a šiške su već u kritičnoj fazi preko obrva, evo kako ćete ih sami uspješno skratiti u vlastitom aranžmanu

Šiške su apsolutni hit ove sezone, a ako nismo raspoloženi za npr. radikalne rezove, uvijek su dobrodošlo osvježenje imidžu.

Šarmantan su dodatak na licu i mnogi tvrde kako mogu skinuti i godine jer uspješno prikrivaju mrske bore na čelu.

tportal

Izvor: Profimedia / Autor: YAY Media AS / Alamy / Alamy / Profimedia

Nije ni čudo da ih obožavaju mnoge poznate trendseterice poput Alexe Chung, Taylor Swift, Camile Cabello, Selene Gomez, Zooey Deschanel...

Genijalna je stvar što za svaki oblik lica i tip kose postoje idealne šiške, no jedno je sigurno - da bi dobro izgledale zahtijevaju i poprilično posla.

Stoga svakako nabavite suhi šampon budući da se šiške brže zaprljaju što je posve logično jer padaju na lice i češće ih moramo namještati. Osim toga, stilisti kažu kako je odlično rješenje i da se samo taj dio kose opere šamponom kako bi frizura izgledala svježije.

tportal

Izvor: Profimedia / Autor: Jamie Grill / Tetra Images / Profimedia

Dakako, kako bi dobro izgledale, šiške treba ošišati svakih 8 tjedana kako ne bi izgubile formu. No ako još niste posjetili frizera, evo kako da sami ošišati šiške.

Tajna je u dobro ošišanim slojevima i pripazite - bitno je ne zanijeti se previše sa škarama.

Londonska frizerka Phoebe Summers objasnila je kako to uspješno izvesti ako ste se odvažili za ovu DIY akciju.

Korak 1: Čistu kosu počešljajte kako je inače nosite. Odvojite šiške, a ostatak kose odvojite kopčama i zataknite iza ušiju.

Korak 2: Podijelite šiške na tri dijela: jedan u sredini u liniji s nosom i po dva s obje strane.

Korak 3: Počnite od sredine. Češljem povucite šiške i pomoću prstiju postavite vodič dužine gdje biste trebali odrezati šiške. Nakon što odredite duljinu, pažljivo ošišajte. I zapamtite, radije odrežite manje kose kako ne biste dobili prekratke šiške.

Korak 4: Nakon što je sredina ošišana, pustite da središnji dio padne i provjerite je li duljina dobra. Ako je to slučaj, prijeđite na desnu i lijevu stranu te odrezite.

Korak 5: Kako biste skinuli težinu sa šiški možete dodatno krajeve pažljivo 'obrezati' škarama.

Šiške dodatno stilizirajte s malo laka za kosu i vaša je nova cool frizura tu.