LJUBAV JE U ZRAKU

Ovi znakovi siguran su pokazatelj da kemija između vas doista postoji

14.02.2020 u 08:19

Bionic
Reading

Dogodilo vam se sigurno da tijekom spoja osjetite iznenadan nalet struje koji vam prođe kroz tijelo makar i na trenutak. Neki to nazivaju kemijom, neki seksualnom napetošću, ali kad vam se to dogodi - naziv je potpuno nevažan i jedino vas tada zanima je li osjećaj obostran

Neuroznanstvenici kažu da postoje znakovi seksualne napetosti na koje treba pripaziti, a koji vam mogu dati odgovor na to pitanje.

Spomenimo da osim opisane vrste seksualne napetosti, one pozitivne kad osjećamo iskru i želju za drugom osobom, postoji i negativna seksualna napetost zbog koje osjećamo ljutnju, tugu ili tjeskobu kad razmišljamo o seksualnom susretu s nekim.

Ni kod pozitivne seksualne napetosti stvari ne teku potpuno glatko, jer postoji rizik zbog neznanja što nas očekuje, a čak i kod parova koji su već uspostavili vezu može izostati uzbuđenje zbog te neizvjesnosti.

Početak bilo koje veze, svejedno prolazne ili trajne, donosi neizvjesnost, jer oboje pokušavaju shvatiti privlače li se međusobno, no neuroznanstvenici imaju nekoliko savjeta koji vam mogu pomoći uočiti znakove pozitivne seksualne napetosti.

Kontakt očima

Kad ste toliko povezani da ne možete prestati gledati jedno drugo u oči i ne osjećate potrebu ili želju odvratiti pogled, možete biti sigurni da je prisutna obostrana kemija.

Osjećaj da ste sami u prostoriji

Lakše je osjetiti međusobnu energiju kad ste sami u prostoriji, ali kad se nalazite u prostoriji punoj ljudi, bavite se svojim poslom i osjećate da vas ta osoba privlači, možete biti sigurni u kemiju.

Zagrljaji traju duže nego obično

Postoje neke društveno prihvaćene norme o trajanju zagrljaja pa će on s prijateljem potrajati nekoliko sekundi, a s prijateljevim partnerom i kraće. Kad zagrljaj potraje i nitko ne pokazuje želju da pusti, velike su šanse da se radi o seksualnoj napetosti. Šanse rastu ako je stisak jači nego obično.

Spremanje prije susreta traje duže

Ne znači da morate isprobati 10 odjevnih kombinacija prije nego se odlučite za konačnu, ali i ozbiljno razmišljanje o odjeći ili frizuri znači nešto. Vjerojatno želite impresionirati tu osobu, što nije loše. Učini li ta osoba isto zbog vas, na dobrom ste putu.

Misli vam stalno lutaju

Misli vas vode na razna mjesta ili na samo jedno - u spavaću sobu. Sasvim je normalno da vam misli vrludaju kad ste s nekim vama posebnim, bez obzira radi li se o prvom spoju ili ste već par.

Suptilno dodirivanje

Dodir koljena, očešana ruka o ruku... Možda nije toliko očito kao ruka oko ramena ili držanje za ruke, ali u tom djeliću sekunde zamišljate kako bi bilo kad bi taj kontakt potrajao dulje i potpuno zanemarujete osobni prostor.

Promjena glasa

Znanstveno je dokazano da seksualna napetost može promijeniti visinu glasa neke osobe. Obratite pažnju kako taj netko vama poseban razgovara s drugima i potom usporedite s vašim razgovorima. Najbolje od svega je to da je promjena glasa nešto što nijedna osoba ne može sakriti.

Namigivanje, kad ne izgleda neprimjereno

Namigivanje je nekako dospjelo na loš glas, ali kad se uspostavi veza između dvoje ljudi, djeluje vragolasto i slatko. Najveće su šanse da vam namigne tijekom razgovora, a ako vam se to ne čini lošim, znate da se stvari dobro odvijaju.

Maštanje o njemu ili njoj

Svejedno radi li se o maštanju ili snovima, kad vam netko postane privlačniji od omiljene slavne osobe, to je to. To zapravo znači da tu osobu želite više od nekoga koga smatrate najbliže savršenstvu, ali vama nedostižnog. Najbolje od svega - stvarnost je bolja od sanjarenja!

Možete i šutjeti

S nekim s kime ste se prvi put sreli trenuci šutnje mogu biti neugodni i nastojite u svakom trenutku održavati razgovor. Kad postoji privlačnost, nema takvog osjećaja, a razina udobnosti s tom osobom je neopisiva. Možda zbog toga što vaše geste ili radnje, poput gledanja jedno drugog u oči, govore više od riječi.

Oklijevanje s rastankom

Odugovlačenje na kraju spoja znači da ne želite otići, bio to samo zagrljaj koji traje duže od uobičajenog ili oklijevanje pred kućnim pragom nakon spoja. Primijetite li da se događaju takve stvari, možete biti prilično sigurni da se radi o žudnji.