PROLJETNI HITOVI

Ovi će vas modeli hlača osvojiti na prvu

09.03.2016 u 07:08

  • +19

Trendi hlače za proljetnu sezonu

Izvor: Promo fotografije / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras

Bionic
Reading

Dobro je poznata činjenica da se modni trendovi ciklički vraćaju na piste i gradske ulice. Ove proljetne sezone tako ćemo ponovno svjedočiti modelima širokih hlača, na čije će mjesto ponekad zasjesti hlače cigareta kroja, a one vas svojom dužinom tjeraju da pokažete vitke gležnjeve i omiljeni par cipela

Ovog proljeća ne postoji određena silueta koja definira sezonu, no kao najveći trend po pitanju hlača ističu se one predimenzioniranih nogavica i visoka struka. Iako se na prvi pogled čini da ovakav tip hlača vizualno dodaje kilograme, njihov efekt je potpuno suprotan.

Hlače širokih nogavica s visokim strukom zbog viška materijala i nabora učinit će vas vizualno vitkijima, istovremeno naglašavajući liniju struka. Ipak, ovaj model, koji često dodiruje tlo, najviše će pristajati visokim pripadnicama nježnijeg spola. To ipak ne bi trebalo obeshrabriti niže djevojke od isprobavanja ovog modela jer široke hlače koje sežu do koljena pokazat će se odličnim odabirom ukoliko se ne možete pohvaliti pretjeranom visinom.

S druge strane, model koji istovremeno laska niskoj i visokoj tjelesnoj građi definitivno su hlače cigareta ili mrkvastog kroja, a one ove sezone završavaju tik do gležnja. Ovaj ne previše uzak model hlača naglašava gležnjeve, stavljajući cipele u prvi plan kombinacije.

Osim kroja i dužine, aktualne proljetne verzije hlača krase posebni detalji, kao i boje ili printovi. Kao što je slučaj sa svakom proljetnom sezonom, i ove ćemo svjedočiti bujanju maštovitih cvjetnih uzoraka koje će u stopu pratiti prugasti. Sa svakim izražajnim printom, pa tako i cvjetnim, potrebno je ne pretjerivati. Ako se odlučite za hlače izražajnog printa, tada se pobrinite da ostali komadi budu jednostavni i, po mogućnosti, jednobojni.

Iako nijedna boja ne dominira, nešto je više zemljanih i pastelnih tonova.