MODNI FAVORIT

Ove laskave haljine posljednjih tjedana traže se više od bilo kojih drugih

  • Autor: I. B.
  • Zadnja izmjena 21.05.2020 13:43
  • Objavljeno 21.05.2020 u 13:43
tportal

Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

S približavanjem novoj ljetnoj sezoni, potražnja za lepršavim i prozračnim modelima haljina tradicionalno se povećava, a prema novim podacima globalne modne platforme Lyst, jedna posebna silueta haljine trenutno uživa veliku popularnost

Riječ je o takozvanim wrap haljinama za kojima potražnja modnih kupaca raste iz tjedna u tjedan u iznosu od 13 posto, a upravo one općenito bilježe i najveći porast potražnje (11 posto) kada je riječ o modelima haljina.

Svoj vrhunac popularnosti haljine na preklop dostigle su sredinom 70-ih, a dizajn je s vremenom postao simbol ženskog oslobođenja. Kasnih 90-ih vraćaju se u modu, osobito nakon što je 1997. godine Von Fürstenberg ponovno u svoju kolekciju uključila haljinu na preklop. Belgijska dizajnerica nastavila je s dizajniranjem haljina na preklop, po kojima je ostala poznata do današnjeg dana.

Haljina na preklop danas slovi za bezvremenski klasik i simbol elegancije, a žene diljem svijeta obožavaju je zato što savršeno ističe ženske atribute i uspješno skriva nedostatke. Ova haljina pristaje baš svakoj figuri, pa čak i ako ste nabacili koji kilogram viška, zbog čega ne čudi veliki interes modnih kupaca za iste.

  • +25
  • +22

Haljine na preklop

Izvor: Promo fotografije / Autor: Promo fotografije