MALO KOME DOBRO STOJE

Ovakve je cipele najbolje izbjegavati

29.05.2016 u 08:04

Bionic
Reading

Eksperti iz svijeta cipela nedavno su suzili izbor na pet silueta obuće koje nikako ne djeluju laskajuće

Položaj remenčića

Remenčiće koji se nalaze na najširem dijelu stopala treba izbjegavati pod svaku cijenu. Odličnom alternativom pokazat će se obuća koja stiže s remenčićem oko gležnja ili Mary Jane modeli obuće čiji remenčići sjedaju nešto više na stopalu. Također, pri odabiru novog para imajte na umu zategnutost remenčića. Previše stegnuti remenčići prstima mogu podariti nimalo laskav izgled, naglašavajući nedostatke na stopalima.

Visina obuće

Stručnjaci za obuću naglašavaju kako nikad ne biste trebali birati čizme koje završavaju na sredini koljena. Ako već birate visoke čizme, pobrinite se da njihova dužina jasno seže iznad ili ispod koljena kako biste iskoristili maksimalan potencijal vizualno dužih nogu. Naravno, spomenuti učinak na svakoga djeluje drukčije, stoga prije kupnje svakako isprobajte odabrani par, a kupujete li čizme preko interneta, definitivno provjerite njihovu visinu.

Veliko stopalo

Nedostatkom vertikalnog luka koji nude visoke pete, pojedini modeli ravne obuće mogu učiniti da vaša stopala nalikuju brodovima. Kako biste spriječili ovaj efekt, prednost pri odabiru obuće dajte onoj čiji rubovi sežu nisko na stopalu ili obući s debelim potpeticama koje su smještene više prema naprijed, za razliku od modela čija se potpetica nalazi posve na stražnjem dijelu cipele.

Cipele s visokom potpeticom mogu djelovati laskajuće na stopala ako su zaobljenog oblika. Odgovor na problem vizualnog učinka velikih stopala nekoć je dala slavna Coco Chanel u obliku bež obuće s crnom kapicom na prstima čime je stvorila vizualno idealan omjer i proporcije stopala.

Wearing the appropriately named "Mom Jeans" today ☺️??#ootd #momjeans #chanelballerinas

Fotografiju objavljuje Lena (@lenaonline)

Obuća koja odgovara obliku stopala

Obuća zbog koje na poleđini pete imate dodatnog prostora djelovat će kao da ste se zaigrali u majčinu ormaru što na koncu rezultira smiješnim i nikako poželjnim izgledom kad u njima pokušavate hodati. Pravilni ulošci često mogu pomoći u rješavanju ovog problema, ali oni mogu učiniti samo toliko.

S druge strane, previše uske cipele neće samo uzrokovati bol stopala, već će se prednji dio stopala posebno naprezati. Cipele nisu kao traperice da se možete samo tako ugurati u željenu veličinu i nadati najboljem.

Nožni prsti

Ažurirajte svoju kolekciju obuće u ormaru sa siluetama obuće koje u predjelu prstiju teže klasicima. Moda po pitanju cipela mijenja se iz sezone u sezonu. Obuća s ravnim kvadratnim završetkom cipela, primjerice, ponovno je prihvatljiva. Modeli obuće s izduženim prednjim dijelom djelovat će laskavo na svima, dok će posebno obli primjerci učiniti da stopalo izgleda nesrazmjerno malo.

Na siluetama cipela s visokom potpeticom šiljat završetak djelovat će dobro na gotovo svim oblicima stopala, no u tom slučaju pobrinite se da su u dobrom stanju i da se spomenuti šiljati završetak cipele ne savija prema gore što može biti slučaj s cipelama zašiljenih vrhova tijekom vremena.

Steal the spotlight this #shoesday in the red velvet #JimmyChoo ANOUK pump

Fotografiju objavljuje Jimmy Choo (@jimmychoo)