BITNO JE DA SE VIDE

Ovako se nose traperice na gležnjače

04.12.2015 u 08:49

Bionic
Reading

Modno osviještene cure pospremile su skinny jeans ove zime u ormar, a svoje pomno osmišljene outfite slažu oko trapezica visokog struka ili traperica ravnih nogavica te dužine do gležnja jer će tako na najbolji mogući način istaknuti jedan od najvećih aduta zimskog stylinga - gležnjače

Obožavane skinny traperice više nisu glavni komad odjeće u garderobi, a iako su ih još prošle godine pokušavali maknuti s trona, nisu se dale. Ove godine polako, ali sigurno uzmiču pred trapericama retro kroja, poput trapezica koje itekako laskaju ženskoj figuri i vizualno je izdužuju. No ako vam se ulijetanje iz skinny traperica u trapezice još uvijek čini kao previše radikalan potez, prigrlite one dužine do gležnja.

Traperice ravnih nogavica do gležnja savršeno se kombiniraju s gležnjačama koje na taj način dolaze do izražaja, a ove zime posebno su chic ako su neporubljene ili visoko podvrnute. To najbolje zna Mirela Forić Srna, vlasnica portala Buro24/7, koja je nedavno na zagrebačkoj izložbi fotografa Johna Pavlisha pokazala ležeran, ali jako efektan styling: neporubljene sive traperice ravnih nogavica dužine do gležnja uz crne gležnjače i statement kaput.


Mirela Forić Srna

Svoje stare traperice možete osvježiti i pretvoriti ih u trendi komad odjeće ako ih odrežete tako da dosežu gležanj, no svakako vodite računa o tome da ih precizno označite kako biste dobili ravnu i jednaku crtu na obje nogavice. Rubove nikako nemojte porubljivati, već ih ostavite malo neurednima.

Ako vam je ipak žao odrezati omiljene traperice straight ili boyfriend kroja, onda ih uvijek možete visoko podvrnuti i to tako da prvo podvrnete rub na otprilike pet centimetara te ih onda još jednom podvrnete na željenu visinu.

Ove zime nose se visoko podvrnute nogavice i to više nego što je uobičajeno. Taj su look bez greške dočarale modno osviještene cure s ulica svjetskih metropola, a modni insajderi prognoziraju da ćemo ga sve češće viđati u narednoj godini.