ZVJEZDANA INSPIRACIJA

Ovako se nose najljepši kaputi sezone

26.02.2016 u 09:53

  • +15

Poznate ljepotice u kaputima

Izvor: Profimedia / Autor: Tportal.hr/Mihaela Maras

Bionic
Reading

Varljivo vrijeme još ne sugerira izlazak iz zimskog kaputa što potvrđuju i brojne slavne žene koje i dalje ponosno pokazuju svoje trendi ulove

Iako smo do sada uglavnom svjedočili odabirima jednobojnih kaputa koji su dovoljno praktični i prilagodljivi svakoj modnoj kombinaciji, slavne žene ove sezone pokazale su odmak od klasičnih boja kaputa birajući zanimljive primjerke u znaku upečatljivih grafičkih i životinjskih uzoraka.

Prugasti uzorak koji će ovog proljeća i ljeta posebno zablistati nije zaobišao ni zimske komade. Anna Wintour kao glavna urednica američkog izdanja Voguea tako se nedavno pojavila u prugastom izdanju potpomognutom suknjom i zanimljivim kaputom s prugicama različitih oblika.

Od prugica su upečatljiviji grafički printovi kojima na kaputima nisu mogle odoljeti trendseterica Chiara Ferragni i glumica Kate Hudson. Iako kaput upečatljivog otiska zahtijeva posebnu pažnju po pitanju ostalih kombinacija, ove slavne modistice pokazale su da svoje upečatljive kapute s lakoćom kombiniraju i pritom stvarajući smislenu modnu cjelinu. Prepoznatljivi uzorak pepita i ovaj put se našao u modnom fokusu zahvaljujući glazbenoj divi Jennifer Hudson koja ga je uspješno uklopila u jednobojnu kombinaciju u znaku crne. Za pepitom ne zaostaje ni životinjski uzorak koji je ove sezone jači nego ikad na bundicama od ekološkog krzna ili kaputima. Jednom takvom nije odoljela ni slavna it djevojka Bella Hadid

Osim lijepa izgleda, modele dvobojnih kaputa krasi i poseban vizualni efekt koji ciljano laska figuri. Izvrsni primjerci ovih trendi kaputa viđeni su osobama poput reality zvijezde Kylie Jenner, glumicama Kate Hudson i Naomie Harris tena modnoj veteranki Naomi Campbell. Trend color blocking koji je zahvatio i kapute sjajno  će način prekriti mane i istaknuti prednosti damske figure, pritom darujući izrazito trendi izgled.

Uz silno bogatstvo boja, printova i uzoraka koji ove sezone krase kapute, klasični jednobojni modeli i dalje suvereno vladaju. Najznačajniji su oni u bež nijansama, camel i nude te vječnim plavim i crnim tonovima.

S jednobojnim kaputom gotovo je nemoguće pogriješiti, a to znaju i slavne žene koje su ih često nosile i kombinirale s omiljenim komadima sezone. Kaputima u bež nijansama rado su nosile glumice Olivia Munn, Blake Lively i Lily Collins, a klasični kaputi plavih tonova osvojili su zvijezde poput Victorije Beckham, Taylor Swift i Rosie Huntington-Whiteley

Iako ove sezone nisu držali modni primat, klasični crni kaputi ove sezone imaju svoje svijetle trenutke. Za njega se nedavno odlučila slavna Olivia Palermo nanovo dokazujući njegovu univerzalnu moć.