TKO VOLI...

Ovako izgleda crkveni zvonik pretvoren u stan

31.12.2014 u 11:41

  • +7

Stan u tornju

Izvor: Profimedia / Autor: Profimedia

Bionic
Reading

Kako bi izgledao život u crkvi? Pa prilično luksuzno, ako je suditi po fotografijama četverosobnog stana u Manchesteru koji se nalazi unutar crkvenog zvonika

Luksuzni stan smješten unutar zgrade u kojoj se stoljećima nalazila crkva St. George u središtu Manchestera proteže se na čak devet katova, a nalazi se u zvoniku. Stan se prodaje za milijun funti, a ima i svoj lift te spiralne stepenice koje će vlasnicima pomoći da ostanu u dobroj formi.

Stan se također može pohvaliti masažnom kadom, teretanom i saunom, no iako je potpuno preuređen iznutra, sačuvani su originalni lukovi i dekorativni prozori jer je zgrada zaštićeni spomenik kulture.

'Riječ je o nevjerojatnom stanu na vrlo traženom području. Rezultat preuređenja je toliko neobičan da su potencijalni klijenti bili zapanjeni kad su došli pogledati stan', izjavila je Danielle Kelly iz agencije za nekretnine.

Stan je smješten u nekadašnjoj gotičkoj crkvi koju je projektirao arhitekt Francis Goodwin, a također je projektirao gradsku vijećnicu u Manchesteru, sagrađenu u razdoblju od 1826. do 1828. Crkva je izgrađena u slavu pobjede u bitki kod Waterlooa, a obnovljena je 1884. Iako je 1974. postala zaštićenim spomenikom kulture, deset godina kasnije je zatvorena.