ČUDO U DUBAIJU

Ovako će izgledati senzacionalni podvodni hotel

15.05.2012 u 15:55

Bionic
Reading

Na luksuznom hotelu čija će izgradnja koštati više od stotinu milijuna dolara radi nekoliko poznatih svjetskih kompanija

Baš kad smo pomislili da nas ništa više u Dubaiju ne može iznenaditi, stigla je vijest o gradnji podvodnog hotela. Nakon što su turistima ponudili sve moguće i nemoguće, turistički djelatnici u jednom od najpoznatijih gradova na svijetu odlučili su otići još jedan

korak dalje. Gradnjom luksuznog hotela planiraju očito nadmašiti sami sebe.

Na luksuznom hotelu čija će izgradnja koštati više od stotinu milijuna dolara radi nekoliko poznatih svjetskih kompanija. Jedna od njih je i poljska kompanija Deep Ocean Technology koja je zadužena za dizajn i izgled.

Luksuzni podvodni hotel bit će smješten deset metara ispod vode. Okruživat će ga koraljni grebeni, ali i bogati morski svijet. Brojit će 21 sobu s ogromnim prozorima kako bi turisti mogli uživati u pogledu na podmorje.

Kako ističu dizajneri, hotel će se moći okretati, a jedan njegov dio ostat će iznad vode za goste koji nisu ljubitelji boravka pod vodom. U slučaju evakuacije ili drugih tehničkih problema, hotel će moći izroniti na površinu, i to u vrlo kratkom vremenu. Inače, projektiranje hotela započelo je prije dvije godine, a svijet ovih dana ima prilike vidjeti kako će izgledati.