GRAN LUSSO COUPE

Ovako BMW i Pininfarina zamišljaju novu seriju 8

27.05.2013 u 09:59

  • +3

BMW Gran Lusso Coupe

Izvor: Promo fotografije / Autor: bmw

Bionic
Reading

Gran Lusso Coupe je dokaz da bi BMW i Pininfarina trebali češće surađivati. U fotogaleriji možete pogledati kako izgleda prvi pokušaj partnerstva

Niti ovogodišnje izdanje automobilske poslastice Concorso d'eleganza Villa d'Este nije prošao bez upečatljivog bavarskog predstavnika. I dok su Nijemci prošle godine surađivali sa Zagatom, odabir karoserijerista za ovogodišnji model pao je na Pinifarinu.

Prva suradnja dviju kompanija rezultirala je spektakularnim Gran Lusso Coupeom i kad kažemo spektakularnim, onda to i mislimo. U pitanju je navodno duhovni nasljednik u BMW-u očito nikad prežaljene serije 8 koja se proizvodila od 1989. do 1999, a automobil impresionira kako dimenzijama i dizajnom tako i stupnjem dovršenosti.

Naime riječ je o modelu s potpuno funkcionalnim interijerom i pogonom. I dok je za unutrašnjost korištena najfinija koža i 48.000 godina staro drvo Kauri s Novog Zelanda, pod poklopcem se sakrio turbopunjeni 6.0-litreni V12 iz serije 7. BMW ne navodi performanse, no u modelu 760 Li ovaj motor razvija 535 KS.

Gran Lusso Coupeom u BMW-u su htjeli odaslati poruku da se budućnost automobilske industrije na zasniva samo na električnim automobilima, već i na tradicionalnim modelima s većim emotivnim vrijednostima.