ZNA I GRECE GHANEM

Ovaj model čizama pristaje svima i najveći je ovosezonski hit

02.11.2023 u 12:15

Bionic
Reading

Zaboravite na kaubojke, 'marte' ili efektne gležnjače chelsea, jer ove jeseni sve je u znaku bajkerskih modela čizama koji su se vratili na modnu scenu

Bajkerske čizme donose poseban šarm i mladenačku vibru te su sjajan dodatak svakoj modnoj kombinaciji ove jeseni.

Iako su donedavno najtraženije bile cool kaubojke, robusne 'marte' ili praktične gležnjače, u mjesecima pred nama svjedočit ćemo velikom povratku bajkerskih čizama i to onih dužine do koljena.

Kao što im samo ime sugerira, bajkerske čizme isprva bile su namijenjene motoristima, pa je karakterističan kožni remen na njima služio za zaštitu vozača u slučaju pada, a ove su sezone veliki hit zahvaljujući Miuccii Pradi, dizajnerici koja je predstavila svoju cool verziju bajkerica za Miu Miu.

  • +5
Grece Ghanem Izvor: Profimedia / Autor: Bertrand-Hillion Marie-Paola/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Da se radi o modelu koji pristaje svima bez obzira na dob, dokazala je i omiljena 50 plus modna ikona Grece Ghanem, pokazavši na Instagramu kako ih se može kombinirati ako ih ne želite nositi s klasičnim trapericama, suknjom ili haljinom.

  • +11
Bajkerske čizme Izvor: Promo fotografije / Autor: promo

Sjedokosa modna ikona spojila ih bajkerske čizme Stevea Maddena s efektnim bermudama od traperica s cargo džepovima i kraljevski plavim topom te kreirala sjajan look koji jamči poglede.

Bajkerske čizme s puno stila nosila je i njezina kći Cheyenne, i to s kožnom rokerskom jaknom, a za ove stajlinge mama i kći su dobile samo komplimente.

Inače, u puno intervjua upravo je za svoju kćer 50 plus modna ikona izjavila da ju je ona potaknula na karijeru modne influencerice, što joj sjajno ide.