TOP 10

Ovaj hrvatski hostel najbolji je u Europi

02.06.2014 u 12:00

Bionic
Reading

Hosteli su sjajno rješenje za mlađe generacije putnika koji su u potrazi za jeftinim, čistim i udobnim smještajem

Putovanja su skupa, ali smještaj ne treba biti. Web-stranica mashable.com zbog toga je, uz pomoć stranice Hostelworld.com, složila deset najboljih hostela u Europi, a gosti su ocijenili njihovu vrijednost, sigurnost, lokaciju, osoblje, atmosferu i čistoću.

Najbolji hostelom proglašen je Earthers na Hvaru koji je ovako visoku ocjenu zaradio zbog blizine noćnih klubova i lokalnih kafića gdje gosti hostela mogu piti uz određeni popust. Osoblje također organizira aktivnosti na cijelom otoku, od penjanja po stijenama, planinarenja, iznajmljivanja brodova do ronjenja. Hostel nudi i besplatan pristup internetu, ima praonicu rublja, besplatan doručak i prijevoz iz centra mjesta.


Na drugom mjestu našao se Greg & Tom Beer House Hostel u poljskom Krakowu koji je visoko mjesto zauzeo zbog lude atmosfere i partijanja. Naime, pub koji se nalazi u sklopu hostela organizira razne tematske večeri. Gosti također mogu svake večeri besplatno večerati i imaju besplatan pristup Internetu.

We Love F. Tourists u Lisabonu ima sjajan pogled na dvorac São Jorge, a nalazi se u trendi četvrti Baixa. Hostel se nalazi u 250-godišnjoj zgradi, a gosti imaju svako jutro besplatan doručak, iPade na korištenje i lounge bar. No oni zahtjevniji gosti možda neće biti zadovoljni brojem kupaonica (samo tri).

Na četvrtom mjestu nalazi se hostel Fabrizzio's Terrace u Barceloni, a slijede ga Old Town Lagos Hostel u Lagosu (Portugal), One Prague u Pragu, Little Olive Tree u talijanksom Bariju, HostelVITA u španjolskoj Granadi, The Boutike Hostel u Sevilli (Španjolska) i Cheers Lighthouse u Istanbulu (Turska).