PJEVAČKA SENZACIJA

Ovaj će vas Britanac oboriti s nogu

11.11.2013 u 15:25

Bionic
Reading

Sjajna obrada Shontelleine pjesme 'Impossible' Jamesa Arthura u finalu X-Factora 2012. godine bila je pregledana na YouTubeu gotovo 40 milijuna puta! Nedavno je James objavio debitantski album jednostavno nazvan 'James Arthur'. Zapamtite njegovo ime!

Za ovog 25-godišnjeg Britanca svi su puni riječi hvale, jer osim što ima sjajan glas, ima i karizmu što je dobitna kombinacija u svijetu šoubiznisa.

Već na audiciji za X-Factor 2012. svima je bilo jasno da pred njima stoji nesvakidašnji talent.

Fantastična obrada 'Impossibile' nalazi se i na njegovu debiju 'James Arhur' (Sony Music/Menart). Zanimljivo je da je ova stvar u kratkom vremenu postala najprodavaniji singl 2012. u Velikoj Britaniji i ujedno najprodavaniji singl svih devet sezona X-Factora s čak 2,5 milijuna kopija širom svijeta što je potvrdilo njegov status najtalentiranijeg izvođača kojeg je taj show imao.

Osim tog hita koji se često može čuti i u eteru hrvatskih radija, pobjednik X-Factora na novom albumu predstavlja još 12 pjesama na kojima je vrijedno radio.

Mladi glazbenik nije do svog zvjezdanog statusa došao preko noći - do prije godinu dana bio je nezaposleni glazbenik koji je živio s petoricom cimera i borio se za svoje mjesto pod zvijezdama. Nije imao ni savršeno djetinjstvo pa njegovi stihovi odišu iskrenošću i životnim pričama.

'Vjerojatno ne mislite da sam zabavna osoba jer sam napet i ozbiljan kad je riječ o glazbi. Ali izvan posla sam potpuni klaun', kaže James koji nije nikakva instant zvijezda.

Album prvijenac najavio je singl 'You're Nobody 'til Somebody Loves You' koji je napisao James zajedno s ekipom iz TMS-a (Tom Barnes, William Bell, Booker T. Jones, Peter Kelleher, Ben Kohn).

Singl je ubrzo došao na drugo mjesto 'UK Singles Charts' i polučio izvrsne kritike publike i glazbenik kritičara.

Na albumu su surađivali i: Naughty Boy, Emeli Sandé, TMS, Saalam Remi (Amy Winehouse, The Fugees), Mojam, Da Internz (Big Sean, Rihanna) i Wayne Hector.

'Srećom, kad god ne mogu shvatiti što mi se događa u glavi, glazba mi pomaže da se izrazim i riješim stvari, omogućuje mi da razdvojim i kategoriziram određene stvari i krenem naprijed', smatra James Arthur