BRZ RUČAK

Ova ukusna tjestenina gotova je za 15 minuta, a sve sastojke vrlo vjerojatno već imate

02.05.2025 u 11:35

Bionic
Reading

Slavna britanska kuharica Marry Berry donosi recept za tjesteninu s pršutom i crvenom paprikom, koja je gotova u trenu

Ako tražite brz, a ukusan obrok, tjestenina je uvijek odličan izbor – posebno ako je riječ o specijalitetu za koji vam ne trebaju 'komplicirani' sastojci, već oni koje vrlo vjerojatno već imate kod kuće.

Popularna britanska kuharica Marry Berry podijelila je recept za tjesteninu s pršutom i crvenom paprikom, jelo koje možete pripremiti u samo 15 minuta, a velika je vjerojatnost da će se svidjeti baš svima.

Sastojci:

  • 275 g penne tjestenine
  • 7 kriški pršuta, izrezane na male komade
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 4 mlada luka, sitno sjeckana
  • 150 g pečenih crvenih paprika u ulju (iz staklenke), ocijeđenih i nasjeckanih
  • 1 režanj češnjaka, zgnječen
  • 200 g vrhnja za kuhanje
  • 30 g peršina, sitno sjeckanog
  • 30 g svježeg bosiljka, sitno sjeckanog
  • 30 g parmezana, fino naribanog
  • Sol i crni papar po ukusu

Priprema:

Skuhajte penne tjesteninu u posudi s kipućom posoljenom vodom prema uputama na pakiranju. Nakon kuhanja, ocijedite tjesteninu, ali sačuvajte malo vode u kojoj se kuhala.

U međuvremenu, na tavi pržite pršut nekoliko minuta dok ne postane hrskav. Nakon toga ga izvadite i stavite na stranu. U istu tavu dodajte maslinovo ulje, mladi luk, crvene paprike i češnjak. Pržite sve zajedno još 2 minute.

Dodajte vrhnje za kuhanje dok ne zavrije, a zatim dodajte ocijeđenu tjesteninu s pršutom, začinskim bilje, soli i paprom. Miješajte nekoliko minuta dok se sve dobro ne poveže.

Dodajte naribani parmezan i malo sačuvane vode od kuhanja tjestenine (ako je umak previše gust).

Izvor: Profimedia / Autor: Liudmyla Chuhunova / Alamy / Alamy / Wavebreak / Petr Štěpánek / Panthermedia / Dzinnik Darius / Panthermedia / Robert Przybysz / Panthermedia / Natalie Hanin / Panthermedia / Profimedia