Slavna britanska kuharica Marry Berry donosi recept za tjesteninu s pršutom i crvenom paprikom, koja je gotova u trenu
Ako tražite brz, a ukusan obrok, tjestenina je uvijek odličan izbor – posebno ako je riječ o specijalitetu za koji vam ne trebaju 'komplicirani' sastojci, već oni koje vrlo vjerojatno već imate kod kuće.
Popularna britanska kuharica Marry Berry podijelila je recept za tjesteninu s pršutom i crvenom paprikom, jelo koje možete pripremiti u samo 15 minuta, a velika je vjerojatnost da će se svidjeti baš svima.
Sastojci:
- 275 g penne tjestenine
- 7 kriški pršuta, izrezane na male komade
- 1 žlica maslinovog ulja
- 4 mlada luka, sitno sjeckana
- 150 g pečenih crvenih paprika u ulju (iz staklenke), ocijeđenih i nasjeckanih
- 1 režanj češnjaka, zgnječen
- 200 g vrhnja za kuhanje
- 30 g peršina, sitno sjeckanog
- 30 g svježeg bosiljka, sitno sjeckanog
- 30 g parmezana, fino naribanog
- Sol i crni papar po ukusu
Priprema:
Skuhajte penne tjesteninu u posudi s kipućom posoljenom vodom prema uputama na pakiranju. Nakon kuhanja, ocijedite tjesteninu, ali sačuvajte malo vode u kojoj se kuhala.
U međuvremenu, na tavi pržite pršut nekoliko minuta dok ne postane hrskav. Nakon toga ga izvadite i stavite na stranu. U istu tavu dodajte maslinovo ulje, mladi luk, crvene paprike i češnjak. Pržite sve zajedno još 2 minute.
Dodajte vrhnje za kuhanje dok ne zavrije, a zatim dodajte ocijeđenu tjesteninu s pršutom, začinskim bilje, soli i paprom. Miješajte nekoliko minuta dok se sve dobro ne poveže.
Dodajte naribani parmezan i malo sačuvane vode od kuhanja tjestenine (ako je umak previše gust).