U ZNAKU ČARAPA

Ova outfit formula poharala je modni svijet

26.11.2016 u 08:00

Bionic
Reading

Sudeći prema aktualnim kolekcijama poznatih dizajnerskih imena, velik naglasak stavlja se na jednostavan dodatak zimskoj obući u znaku čarapa

Iako mnogi i dalje ne vide smisao u nošenju otvorene obuće uz par čarapa u zimskim mjesecima, ovaj omraženi trend je i ove sezone aktualan i zanimljiv brojnim dizajnerima.

Osim toga, na pistama modnih prijestolnica mnoštvo modela prošetalo je nove dizajnerske krpice upotpunjene prigodnom obućom iz koje su izvirivali modeli čarapa koje često odudaraju bojom. Ove sezone dizajneri su uspjeli otići i korak dalje kreirajući čizme i gležnjače koje siluetom neodoljivo podsjećaju na par čarapa. Ovakve modele među prvima je popularizirao francuski brend Vetements, a čarima ove lude obuće nije odoljela ni slavna Beyonce.

I dok su čarape do gležnja donedavno bivale predmetom sakrivanja ispod obuće i odjeće poput dugog kroja haljina, suknji ili nogavica traperica, već nekoliko sezona svjedočimo trendu njihovog ponosnog pokazivanja koji se može zahvaliti midi dužinama haljina i suknji, ali i trapericama koje završavaju tik iznad gležnja.

Isticanje čarapa u svakodnevnim kombinacijama preuzele su i utjecajne modne blogerice te upravo njima, kao jednostavnim detaljem, svoje stajlinge uspijevaju podignuti na sasvim novu razinu.

Ready for winter? ?? @anahitaglitters

Fotografiju objavljuje Søren Jepsen (@thelocals)

?? @veronikaheilbrunner for @britishvogue #thelocals #vogue #lfw #streetstyle

Fotografiju objavljuje Søren Jepsen (@thelocals)

?????????? @alexachung for @britishvogue #lfw #alexachung #vogue #streetstyle

Fotografiju objavljuje Søren Jepsen (@thelocals)