NOVI TRENDOVI

Ova najnovija varijanta boba izgleda moćno i elegantno, a uklapa se u svaki stil

27.09.2023 u 16:44

Bionic
Reading

Bob je već neko vrijeme apsolutni hit među ljubiteljicama kraćih stilova, a njegove su prednosti, osim praktičnosti i lakoće održavanja, bezbrojne varijante koje se svako malo pojavljuju

Grungy, asimetrični, A-oblika, ravni, francuski bob... Već smo se naviknuli na bezbrojne varijante omiljene frizure koju podjednako vole i 30-godišnjakinje i plus 50 dame.

To nas nimalo ne čudi jer je bob iznimno praktičan, chic i ženstven, a pristaje svima bez obzira na stil ili strukturu kose.

OLENA ZELENSKA

Više nije plavuša: Prva dama Ukrajine osvanula s novim imidžem

Pogledaj galeriju

Prednost mu je i to da uz malo sredstva za stiliziranje, ako je kosa dobro ošišana, nije teško doći do sjajne frizure u tren oka, što je sjajno rješenje za sve one kojima se ne da provoditi puno vremena ispred ogledala oboružani priborom za oblikovanje.

U posljednje vrijeme novi je hit i mogao bi brzo postići popularnost jer je iznimno cool, tzv. exective bob, a mogli bismo ga prevesti kao 'direktoričin bob'. Svi oni koji nisu oduševljeni njegovim razbarušenim varijantama, koje uključuju trendi šiške ili slojevite, voluminozne stilove, bit će zadovoljni ovom iznimno elegantnom frizurom. O čemu se radi? Stil je jednostavan i profinjen te je važno da je kosa ravno ošišana i da je iste dužine s obje strane.

'Bob je općenito jednostavan i podložan je različitim raspoloženjima i stilovima. Kosa mora biti precizno ošišana i tu nema suptilnih pramenova koji uokviruju lice ili decentnog balayagea, no pronaći ćete zdrav sjaj, puno volumena i blistavosti', objašnjava frizer Luke Hersheson te kaže da exective bob nije nužno definiran svojim oblikom, već cjelokupnim ugođajem i završetkom.

Exective bob je nešto poput bijele košulje i klasičnih crnih hlača za posao jer je elegantan, minimalistički i govori sam za sebe.

'Ono što je stvarno važno za ovakvu frizuru je boja. Bitno je postići osjećaj ujednačenosti. Ako primjerice ubacite balayage ili pramenove, to neće imati takav učinak. Umjesto toga, dobro bi bilo poboljšati boju, odnosno dati joj dodatni sjaj i više dimenzionalnosti. To također olakšava održavanje', smatra Hersheson.

Bez obzira odlučili se na kratki ili nešto dulji bob, važno je postići tu poslovnu (čitaj: 'direktoričinu') vibru.

'Najbolji način da stilizirate ovakav bob je klasično feniranje. Odlično funkcionira kada je kosa ravna, tako da možete koristiti i glačala za ravnanje i lagano uviti vrhove - ali pazite, želite postići elegantne vrhove, ne da izgledaju previše 'vrckavo'', dodaje frizer.

U svakom slučaju, ako tražite osvježenje imidža za jesenske mjesece pred nama, a volite klasičnije ženstvene stilove, exective bob je baš kao stvoren za vas.