VEZE I ODNOSI

Ova ljubavna pravila više ne vrijede!

06.05.2013 u 14:26

Bionic
Reading

Sigurno ste čuli već stotinu puta za neka od ovih ljubavnih pravila, no čini se da je došlo vrijeme da na neka od njih polako počnemo zaboravljati

Igrajte na kartu nedodirljive ledene kraljice: Dečki su vrlo nervozni kad moraju napraviti prvi korak, zato ih hladni stav ledene kraljice može totalno obeshrabriti i - otjerati. Dakle, nemojte posve ignorirati dečka (ili ga još i ismijavati pred svima), već mu dajte neki mali znak da ste zainteresirani. Strategija nezainteresirane djevojke može ga posve ohladiti.

Nikad se nemojte petljati s bivšima svojih frendica: Odmah treba raščistiti jednu stvar - ovdje se ne misli na dečke s kojima su vaše prijateljice bile u dugim i ozbiljnim vezama. Ali ako je vaša frendica izašla jednom ili dva puta s nekim dečkom i nemaju nikakvu burnu prošlost, a vama je zanimljiv, razgovarajte s prijateljicom bi li joj smetalo da pokušate nešto. Dajte joj do znanja da vam je prijateljstvo s njom, naravno, na prvom mjestu. Ako nema ništa protiv toga, pokušajte. Zašto da ne? Ali ako osjetite da joj to nije po volji, zaboravite na tog dečka. Zapamtite, nijedan dečko nikada ne smije stati između dvije prijateljice!

259693,259656,259483,259477Dečko i cura su nerazdvojni:
Ovo zbilja više ne vrijedi. Ako svaki trenutak provodite skupa, vaša će veza začas izgorjeti. Mnogi dečki i cure na početku veze rade tu grešku i svog partnera 'guše' nastojeći provoditi svaki trenutak s njime. Oprez! Morate imati dovoljno samopouzdanja i nikako ne smijete pokušavati kontrolirati svaki potez osobe s kojom ste u vezi. Štoviše, ako se razdvojite pa npr. svatko izađe sa svojim društvom za vikend, još više ćete se zaželjeti jedno drugoga. Osim toga, imat ćete i nove dodatne teme za razgovor kad se vidite, savjetuje Seventeen.

Dečko uvijek plaća kad smo vani: I ovo je pravilo koje više ne drži vodu. Budući da u većini slučajeva tinejdžeri ovise o roditeljskom budžetu, nitko se ne može razbacivati novcem, pa je nerealno očekivati da će dečko svaki put platiti karte za kino ili piće. Zato se tu i tamo i ti ponudi svojim novčanim doprinosom. To će mu se, ni ne sumnjamo, jako dopasti.

Djevojka mora biti tip top upicanjena za izlazak: Mnoge cure u želji da se svide pretjeruju s make-upom, minjacima, dekolteima, štiklama... Vjerovale ili ne, ako vas je pozvao na spoj, znači da ste mu se već svidjele i nemojte ići u krajnost. Naravno, diskretna šminka, uredna frizura, odjeća primjerena dobi, lijep parfem i slično, to je sve OK, ali previsoke štikle ili izazovne kreacije koje nisu dio vašeg uobičajenog looka mogu biti samo kontraproduktivni. Good luck.